Οι μέντορες του χάους

Η κατάσταση στη Νομική Υπηρεσία έχει εκτραχυνθεί, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί με απάθεια την καταρράκωση των θεσμών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε δημόσια τη στήριξη του προς το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Ρίκκο Ερωτοκρίτου, αμφισβητώντας παράλληλα το πόρισμα Καλλή.

Δεν θα έπρεπε ο επικεφαλής αυτού του κράτους, αντί να είχε παρέμβει, για να στηρίξει τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, να είχε ζητήσει την παραίτηση του; Δεν θα έπρεπε, επίσης, να είχε ζητήσει την παραίτηση της Διοικητήριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζιη;

Όχι απλώς δεν το έκανε, αλλά με τη στάση του επιτρέπει στο χάος να διαιωνίζεται.

Ίσως η συντήρηση της ακυβερνησίας στη Νομική Υπηρεσία να βολεύει κάποιους.

Κάποιοι, ίσως, που δεν θέλουν να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τις υποθέσεις χρηματοδότησης του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ από την εταιρεία FOCUS και την υπόθεση διαπλοκής με την Ryan Air.

Στο μεταξύ, οι πολίτες συνεχίζουν να παλεύουν με τα απομεινάρια, που μας αφήνει καθημερνά η διοίκηση αυτής της χώρας.

Τα απομεινάρια, που οι εκάστοτε κυβερνήσεις δημιουργήσαν και συνεχίζουν να δημιουργούν, παρασύροντας το λαό στο χάος.

Οι μέντορες της χρεοκοπίας του τόπου και της κατάλυσης των θεσμών…Οι μέντορες του χάους…

Το τραγικό σε αυτή τη χώρα δεν είναι η στάση των ξένων απέναντι μας, αλλά η στάση ορισμένων εξ’ ημών, που αυτοαποκαλούνται πατριώτες.

Κανείς δεν ξέρει πού θα μας οδηγήσει ο δρόμος που διανύουμε. Κανείς δεν ξέρει, αν κάποτε βρούμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια και τον πάλαι ποτέ αυτοσεβασμό μας.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η κατηφόρα είναι πολύ απότομη και ότι ακόμα δεν φτάσαμε στον πάτο.

Φήμη