Οι “καφκάες” των κομμάτων και κομματικών και τα δικά μας νεύρα

Σαν πολύ μελάνι δεν χύνουμε για το τι συμβαίνει κάθε λίγο και λιγάκι με τα κόμματα του κέντρου; Ζούμε σε μια κοινωνία που άνθρωποι γύρω μας κουρεύτηκαν, έχασαν περιουσίες, τους παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια τους, έχασαν τις δουλειές τους, τους έκοψαν μισθούς, τους έκοψαν συντάξεις, «παντούν μούγιες» στις επιχειρήσεις τους, δεν βγαίνει ο μήνας, δεν κρατούν να πληρώσουν βενζίνη, ρεύμα….και κάποιοι… το βιολοντσέλο τους.

Τι sms έστειλαν στον Σιζόπουλο, αν θα βάλει ο Νίκανδρος, τι είπε ο Νικόλας στην Κεντρική, ήταν ή δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση, ποιος αποφασίζει στον 5ο όροφο του ΔΗΚΟ, τι θα κάνουν οι κοινοβουλευτικοί της ΕΔΕΚ. Δεν λέω όλοι έχουν τα προβλήματά τους και όλοι έχουν τις πικρίες τους.

Είναι τουλάχιστον όμως αστείο να βλέπεις ανθρώπους δίπλα σου να υποφέρουν και όλα τα ΜΜΕ και εμείς μέσα, να ρίχνουν τα φώτα τους, ή έστω να τους αφιερώνουν κάποιες στήλες στις εφημερίδες τους, στο τι είπαν, πως τσακκώθηκαν, από ποιο πλευρό ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι πάνσοφοι ηγέτες το υποτιθέμενου κέντρου.

Ο λαός έχει βαρεθεί τους επαγγελματίες πολιτικούς και αναζητά οραματιστές ηγέτες. Ο λαός έχει βαρεθεί τα «καρκασιαλλίκκια» των πολιτικών και αναζητά τομές. Ο λαός θέλει λύσεις στα προβλήματα και όχι δημοσιοποίηση των δικών σας εσωτερικών προβλημάτων.

Είμαστε μια μικρή γειτονιά της Νέας Υόρκης. Για να εκλεγείς ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ σύμβουλος Νέας Υόρκης χρειάζεσαι περίπου 155.000 ψήφους. Όσους παίρνει λίγο πολύ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εμάς…κάθε σπίτι και κάστρο, κάθε οπίσθιο και πορδή. Και κάθε τετράγωνο έχει και το κόμμα του, τους εκπροσώπους του, τους καβγάδες του και τα εσωκομματικά του. Δεν είναι τυχαίο που δεν μας λογαριάζει κανένας. Γιατί αναλωνόμαστε καθημερινά με τις μικροδιαφορές μας και τις μουσικές καρέκλες μας. Ποιος θα κάτσει στη καρέκλα και ποιος θα φύγει από το παιχνίδι.

Έχουμε σοβαρά προβλήματα και χρειαζόμαστε σοβαρούς ανθρώπους να τα επιλύσουν. Τα κερατιάτικα των κομμάτων σας δεν μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρει η ουσία όχι η παρωδία που καταντήσατε τη δημοκρατία.

Σπάρτακος