Οι κακοί γονείς, γαλάζιοι και κόκκινοι

Μπορεί η αντιπαράθεση Θεμιστοκλέους – Χαραλαμπίδου να οδηγήθηκε στα άκρα, μέσω αναρτήσεων στο Facebook περί σεξισμού, ωστόσο, όταν τα παιδία παίζει (αττική σύνταξη για ενήλικους, που φέρονται με παιδικό τρόπο) οι γονείς τι κάνουν;

Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα (Δηλαδή τα λάθη των γονέων ή των προγόνων βασανίζουν τα παιδιά ή τους απογόνους).

Έχει σημασία ποιος άρχισε πρώτος;

Έχουν σημασία οι ανδρισμοί και ο τρόπος μέτρησής τους;

Ήδη, ξεχάστηκε το αντικείμενο της αντιπαράθεσης και έμεινε η μπόχα, που άφησε πίσω η απίστευτη συμπεριφορά δύο μορφωμένων εκπροσώπων του λαού.

Δεν φταίνε, όμως, τα παιδιά, στην προκειμένη περίπτωση ο Ανδρέας και η Ειρήνη. Φταίνε οι γονείς τους, τα κόμματα.

Αντί να σπεύσουν και να μαλώσουν τα τέκνα τους, που ανταλλάσσουν κακές λεξούλες, αντί να τους βάλλουν λίγο πιπέρι στο στόμα, ενθαρρύνουν τον παιδικό τσακωμό, κάνοντας τους πολίτες να πιστεύουν ότι η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σ’ επιστολή του προς στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού έθεσε θέμα επαναφοράς σε τάξη του Αντρέα Θεμιστοκλέους.

Η απάντηση του ΔΗΣΥ, σχεδόν άμεση. «Κανείς δεν κατέχει μόνος του την αλήθεια. Ως κόμμα δεν χρειαζόμαστε επιστολές και παραινέσεις τρίτων, για να έχουμε ξεκάθαρες τοποθετήσεις επί τέτοιων ζητημάτων. Ο καθένας μας καλά θα κάνει να κοιτάξει τα του οίκου του».

Το δυστύχημα αγαπητοί γονείς της κόκκινης και μπλε οικογένειας είναι ότι είμαστε και μείς γονείς -που δεν ανήκουμε σε χρωματισμένη οικογένεια- και σας παρακολουθούμε.

Εμείς, μάλιστα, λέμε αυτό που μας έμαθαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας. Τα παιδιά σου και τα σκυλιά σου, όπως τα μεγαλώσεις!!!

Εσείς, δυστυχώς, μεγαλώσατε πολύ λάθος τα παιδιά σας και τώρα προσπαθείτε να δικαιολογήσετε αδικαιολόγητες συμπεριφορές, που σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Εμείς οι απλοί γονείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, είναι να μην τα αφήνουμε να παίζουν με τα παιδιά σας στην ίδια γειτονιά.

Κρατίνος