Οι καημένοι οι Τ/Κ…

Μα τι μας λες κύριε Ακιντζί; Έπρεπε να γίνει η εισβολή στη Κύπρο, θα μπορούσε λέει να αποφευχθεί “μόνο με μια στρατιωτική επιχείρηση” ως η μόνη διέξοδος μετά το πραξικόπημα; Μήπως θα πρέπει να σας πούμε και ευχαριστώ;

Αυτά λέτε και μας εξοργίζεται. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας, πολύ ευγενικό εκ μέρους σας πάντως να μας λέτε ότι τα θύματα του πραξικοπήματος ήταν οι Ελληνοκύπριοι αλλά να μην ξεχνάμε και γιατί έγινε αυτό το πραξικόπημα. Έγινε γιατί κάποιοι ενώ είχαν αναλάβει την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, στην πορεία άλλαξαν ιδέα και αλυσοδέθηκαν με τις καρέκλες τις εξουσίας.

Με δηλώσεις στον παράνομο Μπαϊράκ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής ο κύριος Ακιντζί κατάφερε να ξύσει πάλι πληγές.

Κάποιοι αναφέρεις έχασαν την ζωή τους και άλλοι έχασαν τους συγγενείς τους, σπίτια χάθηκαν και οικογένειες διασκορπίστηκαν. Αυτοί οι κάποιοι είναι 200 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι που έφυγαν με τα ρούχα που φορούσαν εξαιτίας σας και εξαιτίας της ¨μητέρας¨  Τουρκίας. Για αυτό μην μας λες ότι χιλιάδες από εσάς έπρεπε να αντιμετωπίσετε το τραύμα της προσφυγιάς. Εμείς έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε και μόνο εμείς.

Πολύ σωστά το θέτεις ότι η 20η Ιουλίου για τους Τ/κ είναι η ημερομηνία που συμβολίζει την αρχή μιας νέας εποχής. Επιτέλους το 1974 οι καημένοι οι Τ/Κ αναβαθμίστηκαν βρήκαν έτοιμα σπίτια επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα. Βρήκαν λεφτά και κοσμήματα και έτοιμα χωράφια για να δρέψουν τους καρπούς. Βρήκαν ξενοδοχεία πάνω στο κύμα και εστιατόρια έτοιμα να υποδεχτούν τουρίστες. Ε πως να μην είναι η αρχή μιας νέας εποχής;

Φτάνει κύριε Ακιντζί! Δεν μπορούμε να σας ακούμε άλλο!

Δίκτυς ο Κνώσσιος