Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί κινούνται βάσει σχεδίου, λέει η Κυβέρνηση

Eνεργειακούς της σχεδιασμούς, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε επικρίσεις κομμάτων για τα ενεργειακά, προσθέτοντας ότι όσοι επικρίνουν θα διαψευστούν από τα γεγονότα.

«Έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό, κινούμαστε βάσει σχεδίου, βάσει πλάνου, βάσει πολύ συγκεκριμένου προγραμματισμού και επαναλαμβάνω δεν θα παρασυρθώ από δηλώσεις που γίνονται για να θέσω σε κίνδυνο τους σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας», επεσήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις κομμάτων για τους σχεδιασμούς για το φυσικό αέριο, ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι η ανακάλυψη του γιγάντιου κοιτάσματος στην αιγυπτιακή ΑΟΖ είναι θετική εξέλιξη.

«Μια εξέλιξη η οποία αναβαθμίζει ενεργειακά την περιοχή μας, αναβαθμίζει ενεργειακά την ανατολική Μεσόγειο, κάτι το οποίο είναι θετικό και για την Κυπριακή Δημοκρατία και βλέπουμε, με αφορμή μια θετική εξέλιξη, και πάλι να ασκείται κριτική στην Κυβέρνηση», είπε.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Δημοκρατίας όχι μόνο συνεχίζεται αλλά ενισχύεται, τόνισε.

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται «για ένα σοβαρότατο θέμα μεγάλης σημασίας», ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ο ίδιος «δεν πρόκειται, για εξυπηρέτηση των όποιων σκοπιμοτήτων, να προβούμε σε δηλώσεις προτού να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, δηλώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και δυσκολίες στο σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σε σχέση με τις διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο, ο κ. Χριστοδουλίδης παρέπεμψε στην επίσημη δημόσια δήλωση του αρμόδιου Υπουργού της χώρας ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, καθώς και στην τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι κατά την οποία συζητήθηκε και αυτό το θέμα.

«Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξει κατάληξη», είπε, υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στις 28 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο Εκπρόσωπος ανακοίνωσε ακόμη ότι στο πλαίσιο των κυβερνητικών σχεδιασμών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει «σημαντικές επισκέψεις σε χώρες της περιοχής που αφορούν και τον ενεργειακό μας σχεδιασμό». Προέτρεψε όλους «να κάνουν υπομονή και θα διαψευστούν από τα ίδια τα γεγονότα».