Οι ελλείψεις φαρμάκων και η μέθοδος της πάπιας

Tο πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων και αναλωσίμων στα νοσηλευτήρια της Κύπρου έχει ξεφύγει.

Από τη μια πολίτες καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων κι από την άλλη οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας το αρνούνται και κάνουν τις πάπιες, διότι τέτοιες είναι οι εντολές, που παίρνουν από τα ανώτερα στρώματα του Υπουργείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, παρατηρείται έλλειψη φαρμάκων χοληστερόλης, ενδομυϊκές ενέσεις για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, ασπιρίνες, αντιβιώσεις, αλοιφές για δερματικές παθήσεις και άλλα.

Εξάλλου, οι παραγγελίες φαρμάκων γίνονται με το σταγονόμετρο, καθώς υπάρχει τεράστια οικονομική στενότητα, ενώ υπάρχει καθυστέρηση στη διεκπεραίωση της παραγγελίας, για να κυλάει ο χρόνος.

Ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής, με πρόσχημα ότι θα αναδιαρθρώσει μέχρι το τέλος του 2015 τα δημόσια νοσηλευτήρια, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Αποτέλεσμα, ν’ αφεθούν οι ασθενείς στο έλεος του θεού, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, για τα φάρμακα τους.

Τα ερωτήματα, που προκύπτουν δεν είναι ρητορικά, αλλά πραγματικά και έχουν να κάνουν με τα πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία.

Φήμη