Οι διακοπές της Κύπριας τραγουδίστριας και τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλλονιά (φωτό)

Εκατοντάδες ήταν και φέτος οι πιστοί που επισκέφθηκαν τη θαυματουργή Παναγία Φιδούσα, στο Μαρκόπουλο της Κεφαλλονιάς, όπου τελέστηκε με λαμπρότητα η λειτουργία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

evridiki kefalonia evridiki fidakia

Ανάμεσά τους ήταν και η γνωστή τραγουδίστρια Ευρυδίκη, που έζησε από κοντά το θαύμα με τα φιδάκια της Παναγιάς, κρατώντας μάλιστα ένα στα χέρια της και ανεβάζοντας τη φωτογραφία στο Instagram. Τα φιδάκια της Παναγιάς εμφανίζονται κάθε χρόνο λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο και έπειτα εξαφανίζονται! Είναι ακίνδυνα, γιατί το δηλητήριό τους δεν προκαλεί συμπτώματα στον άνθρωπο.

Πιστοί μπροστά στην εικόνα της Παναγίας με τα φιδάκιαΤα μικρά φιδάκια, τα οποία φέρουν σταυρό στο κεφάλι, εμφανίζονται στο καμπαναριό και η εκκλησιαστική επιτροπή τα μεταφέρει στο προαύλιο του ιερού ναού. Σύμφωνα με την παράδοση, φέρνουν καλή τύχη σ’ όσους τα αγγίξουν αλλά και στο νησί. Αν όμως δεν εμφανιστούν, ο οιωνός είναι κακός, όπως έγινε, για παράδειγμα, τη χρονιά των μεγάλων σεισμών, μερικές δεκαετίες πριν. Οι πιο παλιοί λένε ότι στη θέση της εκκλησίας βρισκόταν κάποτε μια αρχαία μονή της Παναγίας.

Μια μέρα οι μοναχές είδαν να ανηφορίζουν προς το μοναστήρι πειρατές και παρακάλεσαν την Παναγία να τους βοηθήσει. Και τότε, ξαφνικά, η περιοχή γέμισε με τα συγκεκριμένα φίδια, με αποτέλεσμα οι πειρατές να τρομάξουν και να τραπούν σε φυγή. Αλλοι πάλι εκτιμούν ότι εξαιτίας του ήχου της καμπάνας τα φίδια, τρομαγμένα ή ενοχλημένα, βγαίνουν από τις φωλιές τους και κάνουν αισθητή τη παρουσία τους στην περιοχή γύρω αλλά και μέσα στην εκκλησία της Παναγίας. Οσο για την Ευρυδίκη, που είχε τη τύχη να ακουμπήσει ένα από αυτά τα φιδάκια, συνεχίζει να απολαμβάνει τις διακοπές με την παρέα της στο νησί της Κεφαλλονιάς.