Οι γνωστοί αλήτες…

Πόσο δύσκολο είναι τελικά να πραγματοποιηθεί ένα μνημόσυνο και απλώς να τιμήσουμε τη μνήμη των μαρτύρων…

Πόσο δύσκολο είναι να μην επιτρέψουμε σε κάποιους, όποιοι και αν είναι, να χαλάσουν είτε με συνθήματα, είτε με προπηλακισμούς άλλο ένα Εθνικό μνημόσυνο…

Οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού έδωσαν τη ζωή τους για κάτι, που ίσως αυτοί που παρευρέθηκαν χθες στο μνημόσυνό τους στο Παραλίμνι και φρόντισαν να γίνουν για άλλη μια φορά γραφικοί, δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν ποτέ.

Έδωσαν τη ζωή τους για να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι τα σύνορά μας δεν είναι στην Δερύνεια και ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε και να ζούμε ελεύθεροι στην πατρίδα μας.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, μερίδα γνωστών, πολύ γραφικών και λόγω εμφάνισης τύπων, φορτωμένων πατριωτισμό, κατόρθωσε να υποσκελίσει αυτούς που παρευρέθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη των δύο ηρωομαρτύρων.

Οι συγκεκριμένοι τύποι, χωρίς να έχουν σχέση με την εκδήλωση, με τη σιωπηρή ανοχή των υπολοίπων συμμετεχόντων, προκάλεσαν επεισόδια εναντίον πολιτικών και αμαύρωσαν με τη συμπεριφορά τους το μνημόσυνο.

Κάποια στιγμή πρέπει ως λαός ν’ αποφασίσουμε τι θέλουμε.

Δεν μ’ ενδιαφέρει αν η παρουσία πολιτικών που εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση συνιστά πρόκληση σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Αυτοί που προκαλούν με τη συμπεριφορά τους προσβάλλουν τα τιμώμενα πρόσωπα, η μνήμη των οποίων είναι ακόμα νωπή και ουδέποτε πρέπει να αμαυρώνεται με τέτοιες συμπεριφορές.

Οι πολιτικοί μπορεί να φταίνε για πολλά δεινά που περνά ο τόπος μας.

Ο τόπος, ο χρόνος και οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, όμως, όπως μνημόσυνα ηρώων, δεν προσφέρονται για τέτοια ξεσπάσματα.

Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς ήρωες, ν’ αφήνονται κάποιοι να προβαίνουν σε πράξεις όπως η χθεσινή.

Πότε θα ωριμάσουμε ;

Ως πότε θ’ αφήνουμε αβασάνιστα κάποιους να καταστρέφουν τα πάντα στο βωμό των δικών τους πεποιθήσεων;

Η Τασούλα Ισαάκ, μητέρα του Τάσου και ο Σπύρος Σολομού, πατέρας του Σολομού, ώς πότε θα εκλιπαρούν κάποιους να σεβαστούν τη μνήμη των παιδιών τους;

Κρατίνος