Οι βουλευτικές και τα κουστούμια των υποψηφίων

Κι ενώ οι διακοπές τους Αυγούστου πλησιάζουν προς το τέλος τους, είναι κι εκείνοι που δεν έλειψαν ούτε μια μέρα από την πρωτεύουσα, ή περιορίστηκαν σε εξορμήσεις μονοήμερες ή το πολύ- πολύ  Σαββατοκύριακα.

Φρόντισαν να δώσουν το παρόν τους πάντως σε παντός είδους φεστιβάλ, χοροεσπερίδες, πανηγύρια, μνημόσυνα, εκδηλώσεις ξεπερνώντας τα όρια της υπερβολής.

Φρόντισαν επίσης να στείλουν μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, ότι και καλά βρίσκονται στις παραλίες της Κύπρου, φορτίζουν μπαταρίες και επιλέγουν τον τόπο τους, για να επανέλθουν δριμύτεροι για τη σεζόν, η οποία αρχίζει, αλλά στην ουσία ποτέ δεν τελείωσε.

Για πιο λόγο άραγε; Μα είναι ηλίου φαεινότερο πως έχουν ήδη ράψει το κουστούμι του υποψηφίου για τις βουλευτικές και δεν σταμάτησαν ούτε μέρα να δίνουν το παρόν τους από τα προσωπικά τους προφίλ στο Fb και από την τηλεόραση για παντός είδους θεματολογία. Είναι η χαρά των δημοσιογράφων αυτοί οι λίγοι ακούραστοι, που τις πιο νεκρές ειδησεογραφικά μέρες δίδουν το παρόν τους σαν μια όαση στην έρημο.

Είναι κι αυτοί βέβαια κάτι σαν καιροσκόποι, που έχουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία να προβληθούν και δεν τη χάνουν με τίποτα, ακόμα και με θυσία των διακοπών τους. Έτσι είναι χρειάζεται κόπος και μόχθος στην πορεία προς τις κάλπες.

Και ως γνωστό στην Κύπρο δεν ψηφίζουμε πάντα με κριτήριο τις ικανότητες και γνώσεις κάποιου, ψηφίζουμε με μέτρο τις χειραψίες, το ρουσφέτι, τον γνωστό του γνωστού που πιθανόν να χρειαστούμε, την παρουσία σε γάμους βαφτίσεις και άλλες προσωπικές στιγμές.

Το βέβαιο είναι πως έχουμε ξεχωρίσει τουλάχιστο δέκα υποψηφίους μνηστήρες, από κάθε παράταξη, που παίρνουν τα πρωτεία στην κοινωνική δικτύωση, έχοντας άποψη επί παντός επιστητού.

Είναι μερικοί που δεν εκλέγονται ούτε στα άπιαστα όνειρα τους, αλλά έχουν το δικαίωμα να ελπίζουν και να προσπαθήσουν.

Ας μην υπερεκτιμούμε όμως δυνατότητες που δεν υπάρχουν, επειδή κάποιοι έτυχε να βρεθούν κατά λάθος σε κάποιο κόμμα, από εκείνα που ίσως να μην έχουν και λόγο ύπαρξης, αλλά υπάρχουν χάρη στις κρατικές χορηγίες, τις οικονομικές ενισχύσεις από απροσδιόριστους ιδιώτες και έτυχε να εξασφαλίσει το κόμμα τους έστω και μία έδρα στη Βουλή.

Και συν αυτώ, διεκδικούν και έχουν παρουσία στο Εθνικό Συμβούλιο, διεκδικώντας αλλαγή πλεύσης στο Κυπριακό ή άλλα τόσα στην εσωτερική πολιτική.

Ας μην ξεχνάμε και τους αποστατούντες, αλλά και δυσαρεστημένους κάθε παράταξης που ετοιμάζονται να ιδρύσουν νέο πολιτικό σχήμα και να διεκδικήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους εκλογή στις βουλευτικές εκλογές.

Το βέβαιο είναι πως το εξάμηνο που εισερχόμαστε από πρώτη Σεπτεμβρίου, θα είναι θερμότερο του Αυγούστου, με το πολιτικό θερμόμετρο να φλερτάρει με συνθήκες καύσωνα.

Χάρυβδη