Οι αποκαλύψεις του Γενικού Εισαγγελέα – Ποιοι δεν τον θέλουν σε αυτή τη θέση – Έστειλε στον Πρόεδρο κατάλογο για αποφυλάκιση 269 προσώπων

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης έχει παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατάλογο  για αποφυλάκιση 269 προσώπων τα οποία βρίσκονται στη φυλακή λόγω αδυναμίας να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Όπως αποκάλυψε στοπν τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» αρκετές υποθέσεις αφορούν συσσωρεύματα διατάγματα διατροφής που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονταν στο Οικογενειακό Δικαστήριο και ενημέρωναν ότι είναι είτε άνεργοι είτε αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα να ανταποκριθούν στο ποσό που έχει καθορίσει το δικαστήριο είπε ο κ. Κληρίδης καλώντας του ενδιαφερομένους να ενεργήσουν ανάλογα.

Επίσης ο Γενικός Εισαγγελέας  αναφέρθηκε  και σε πολιτικούς κύκλους που δεν τον θέλουν να βρίσκεται στη θέση την οποία κατέχει. Αναφερόμενος στους λόγους είπε ότι «υπάρχουν διάφοροι λόγοι και σκοπιμότητες» αποφεύγοντας να δώσει λεπτομέρειες προσθέτοντας εντούτοις ότι γνωρίζει ποιες σκοπιμότητες βρίσκονται πίσω από αυτούς τους κύκλους και προειδοποίησε πως έχει στοιχεία τα οποία ωστόσο δεν κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επιπλέον ανέφερε ότι υπήρξαν προσπάθειες βραχυκύκλωσης κινήσεων που αφορούσαν στη διερεύνηση της οικονομικής κατάρρευσης του τόπου.

Στο θέμα της παραίτησης της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη μετά από αίτημα του ΠτΔ, είπε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η διερεύνηση και θα καταθέσει τα στοιχεία στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στη διερεύνηση του σκανδάλου της οικονομίας είπε ότι ήδη έχει καταχωρηθεί η πρώτη υπόθεση που αφορά την χειραγώγηση μετοχών και ότι σύντομα θα καταχωρηθούν και άλλες υποθέσεις.