Οι ανύπαρκτοι πολιτικοί, η ανυπαρξία πολιτικής και ο Κασουλίδης copy-paste

“Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών”. Τα πανηγύρια στα κατεχόμενα για τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία, παρουσία και του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν έστειλαν μήνυμα αφύπνισης στον πολιτικό μας λήθαργο.

Θυμηθήκαμε λοιπόν, να ξυπνήσουμε προχθές και… μια και θυμηθήκαμε ότι κάτι θα γινόταν σήμερα στα κατεχόμενα, το οποίο προετοιμάζεται εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λοιπόν το Υπουργείο, αναφέρει ότι «η υδατική σύνδεση Τουρκίας-κατεχομένων με υποθαλάσσιο αγωγό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεί παράνομη πράξη».

Έπεσα από τα σύννεφα αλλά έσκασα και από τα γέλια, ειδικά όταν διάβασα σε άλλο σημείο ότι «αποσκοπεί στην ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία, την εδραίωση της κατοχής και τη μεγιστοποίηση της τουρκικής επιρροής και ελέγχου επί της Κύπρου».

Σε ποιους απευθύνεται η ανακοίνωση κύριοι του Υπουργείου Εξωτερικών;

Που είστε κύριε Υπουργέ;

Τι έπρεπε να κάνετε;

Γιατί δεν το κάνατε;

Οι ερωτήσεις αυτές μπορεί για σας να είναι εύκολο να απαντηθούν, διότι εκ του αποτελέσματος, ασφαλώς …δεν κάνατε τίποτε.

Να προβλέψω κάτι κύριε Κασουλίδη;

Σε ένα με δύο χρόνια, αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό, το πιο πιθανό είναι να γίνει και άλλη διασύνδεση Τουρκίας – κατεχομένων, αυτή τη φορά στον ηλεκτρισμό.

Επειδή συνήθως δεν πέφτω έξω στις προβλέψεις μου – και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό – θα πρότεινα κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών να κάνετε copy-paste την ανακοίνωση που δημοσιεύσατε για το νερό, διότι το μόνο που θα χρειαστεί ν’ αντικαταστήσετε, θα είναι τη λέξη νερό με τη λέξη ρεύμα…

Κρατίνος