Οι Αμμοχωστιανοί «τζιχαντιστές» αμπελοπουλιών

Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι η χειρότερη σε ολόκληρη την Μεσόγειο, αναφορικά με τις παράνομες θανατώσεις πουλιών, μας ενημέρωσε σχετική έκθεση του BirdLife International.

Την ίδια ώρα ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος έρχεται πρώτη στην κατάταξη με 5,7 εκ. παράνομες θανατώσεις και ακολουθεί η Ιταλία με 5,6 εκ.

Η Κύπρος είναι πέμπτη στην κατάταξη με 2,3 εκ., αλλά το νησί μας χαρακτηρίζεται «θησαυρός», για τους παγιδευτές πουλιών.

Τα αμπελοπούλια, λοιπόν, φαίνεται πως είναι οι νέοι εχθροί των απανταχού πολιτισμένων της γης.
Φαίνεται ότι αυτοί οι βάναυσοι καταπατητές των δικαιωμάτων των πουλιών δεν υπολογίζουν τίποτα. Είναι αδίστακτοι δολοφόνοι.

Φαίνεται ότι το παράνομο κυνήγι, η χρήση διχτύων, τα ξόβεργα και οι ηχομιμητικές συσκευές, για την προσέλκυση διαφόρων ειδών σε περιοχές παράνομης παγίδευσης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Λοιπόν, θα σας πω την αλήθεια. Δεν αντέχω. Όσο και να θέλω να μείνω μακριά από την αντιπαράθεση πουλιών-ανθρώπων ή το αντίστροφο, κάτι με προκαλεί πάρα πολύ.

Με προκαλεί το πρόσκαιρο τεράστιο ενδιαφέρον κάποιων για τα πουλιά, που ο άνθρωπος συνήθιζε από αρχαιοτάτων χρόνων, να σκοτώνει και να καταναλώνει, για να επιβιώσει.

Με προκαλεί το γεγονός ότι άνθρωποι αποκεφαλίζουν ανθρώπους, χωρίς κάποιος να μπορεί να κάνει και πολλά ή μάλλον να αφήνονται οι σφαγείς, διότι εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Με προκαλεί το γεγονός ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που κατατάσσονται ανάμεσα στις δέκα, με τον υψηλότερο μέσο αριθμό πουλιών, που θανατώνονται παράνομα ετησίως, δεν αγγίζονται από κανέναν.

Με πειράζει, που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, θέλει να τρώει αμπελοπούλια, αλλά η υποκρισία είναι τόσο μεγάλη, που η «τάτσα» μένει στους κατοίκους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και λίγο προς Άγιο Θεόδωρο μεριά.

Τελικά, αυτοί που τρώνε αμπελοπούλια πρέπει να θεωρούνται τζιχαντιστές;

Λέτε οι ξένοι να βλέπουν την Αμμόχωστο, ως το νέο ισλαμικό κράτος;

Το χειρότερο είναι ότι και οι δικοί μας κατηγορούν του αμπελοπουλοφαγάδες, ξεχνώντας τα «κουπέπια» που παράγγελναν.

Φήμη