Οι αδιάκοπες διακοπές των βουλευτών

Έντονα αντέδρασε, πριν από μερικές μέρες ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, για τους ψίθυρους σχετικά με τις διακοπές των βουλευτών.

Ότι και καλά έχουν λάθος εντύπωση όσοι νομίζουν οτι η μοναδική έννοια των βουλευτών είναι πότε θα πάνε διακόπτες και πόσο θα λείψουν, ενώ αναμένουν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για να ξαναπάνε διακοπές.

Εμείς λέμε κύριε Λάμαρη μου πως δε νομίζουμε αλλά είμαστε σίγουροι.

Αν όχι για όλους, για αρκετούς. Και ποιος δεν θα’ θελε, να αρχίζουν οι διακοπές του μέσα Ιουλίου, που πραγματοποιείται η ειδική επετειακή συνεδρία της Βουλής και να ολοκληρώνονται αρχές Σεπτεμβρίου.

Ποιος δεν θα’ θελε, κάθε που κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και Χριστούγεννα, να σημαίνει και κλείσιμο της κάθε εργασίας για 15 με 20 μέρες.

Για να μην αναφέρω κύριε Λαμάρη μου οτι στην έκτακτη συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών της 27ης Αυγούστου, για την απελευθέρωση των χιλιάδων εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων, οι περισσότεροι βουλευτές παρόλο που έδωσαν το παρόν τους, βρίσκονταν ακόμη σε διακοπές αφού δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το σημαντικό εκείνο νομοσχέδιο.

Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, είναι κι εκείνοι που βρίσκονται σε διακοπές διαρκείας, αφού ολόχρονα η μοναδική έγνοια τους είναι να μην χάσουν γάμους, βαφτίσεις και μνημόσυνα, να τους δουν οι ψηφοφόροι και να τους ξαναψηφίσουν. Διότι κακά τα ψέματα, λίγοι γνωρίζουν ποιοι και πως παράγουν κοινοβουλευτικό έργο.

Κι επειδή τώρα αρχίζει η κοινοβουλευτική περίοδος και κάποιοι θα δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο, ενόψει και εκλογών το Μάιο, σίγουρα δεν θα κάνουν ούτε διακοπές.

Χάρυβδη