Οι «έντιμοι», οι έντιμοι Αστυνομικοί και οι Κοιμώμενοι Σκοποί της Δημοκρατίας

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την κτηνωδία των 2 αστυνομικών που ολόκληρη η Κύπρος παρακολούθησε σε video τα κατορθώματα τους. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει οτι αυτοί οι δυο πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλαπλάσια ποινή από οποιονδήποτε άλλο πολίτη θα έκανε κάτι το ανάλογο. Γιατί η Πολιτεία εναπόθεσε σε αυτό το σώμα τη διαφύλαξη και τη διατήρηση ενός κράτους δικαίου. Σε μια κοινωνία της έννομης τάξης οφείλουν αυτοί οι μασκαράδες να κρατούν τα προσωπικά τους ζωώδη ένστικτα μακριά από την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Εκεί που οφείλαμε να στρέψουμε όλοι τα βέλη μας είναι άλλου. Σε μια υπηρεσία η οποία είναι εντεταλμένη να προασπίσει την αστυνομία. Να ξεχωρίζει τα σάπια από τα υπέροχα. Την ανεξάρτητη Αρχή διερεύνησης παραπόνων. Η οποία δυστυχώς θυμίζει αρχή συγκάλυψης παρά διερεύνησης. Γιατί κακοί πάντα θα υπάρχουν. Εάν όμως οι μηχανισμοί ελέγχου των είναι διαβρωμένοι, τότε το κλείσαμε το μαγαζί. Πρώτη η σελίδα μας δημοσιοποίησε αυτό το video. Εάν ο συγκεκριμένος δεν το αναρτούσε στο διαδίκτυο, δεν το βρίσκαμε εμείς και δεν γινόταν μετά αυτός ο πανικός; Είπαν θα τους κατηγορήσουν αύριο. Συγνώμη για τα κυπριακά μου αλλά… Περιπέζετε μας; Τόσο καιρό τι κάνατε;  Έπρεπε να γίνει σάλος για να κατηγορηθούν;

Πόσους αστυνομικούς στείλατε στα σπίτια τους από τότε που διερευνάτε; Πόσους αστυνομικούς στήσατε στο τοίχο όπως οφείλατε για να μπορούμε εμείς υπόλοιποι να χειροκροτήσουμε τους τόσους άξιους που τους βάζουμε αναγκαστικά στο ίδιο καζάνι;

Παλιά για να «γίνει η δουλειά σου» έπρεπε να πας στο βουλευτή σου να του πάρεις χαλούμια, ψάρι, να του κάμεις τραπέζι. Τώρα για να κινηθεί κάτι πρέπει να σας πάρουν με τα ντουφέκια τα ΜΜΕ; Πότε επιτέλους σε αυτή τη σάπια δημοκρατία θα δουλεύει και κάτι από μόνο του; Γιατί να είστε σίγουροι. Εάν αυτό το video δεν δημοσιοποιείτο τότε κανένας δεν θα μάθαινε τίποτε. Αυτό είναι που με τρομάζει. Αυτό με τρομοκρατεί. Αυτό με θλίβει.

Έντιμε κ Υπουργέ Δικαιοσύνης. Είσαι δικηγόρος. Οφειλές να γνωρίζεις οτι η συγκεκριμένη αρχή κινείται με ρυθμούς χελώνας και δεν αποδίδει δικαιοσύνη. Ότι ουδέποτε διερευνά. Και έχουμε πολλά παραδείγματα που δεν κίνησαν ούτε το δακτυλάκι τους. Δεν το γνώριζες; Τώρα το έμαθες. Δεν σου επιρρίπτω ευθύνες για αυτό που συνέβηκε. Όχι. Δεν εισηγούμαι την παραίτηση σου. Θα ήταν λάθος. Αστείο και παρατραβηγμένο. Όμως εάν η συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία είναι εντεταλμένη να προστατεύει τόσο τους πολίτες αλλά και τους καλούς αστυνομικούς από τους κακούς, συνεχίσει να διερευνά όπως διερευνούσε, τότε ναι, πρέπει να πας σπίτι σου.

Διογένης