Οι άγνωστοι διάλογοι Τσίπρα – Βαρουφάκη που έφεραν το διαζύγιο – Η πρόταση Τσίπρα για άλλο υπουργείο και η απάντηση Βαρουφάκη

Έναν δραματικό διάλογο είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του κ. Βαρουφάκη.

Όπως γράφει η Realnews ο Αλέξης Τσίπρας εξηγήθηκε αμέσως στον πρώην υπουργό. «Σε εσένα και σ εμένα δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία. Το Grexit δεν τον σηκώνει ούτε η κυβέρνηση, ούτε η χώρα. Αν σε κρατήσω, όλα τα βέλη θα πέσουν πάνω σου, θα σε σκίσουν» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

Το κλίμα ήταν βαρύ, αλλά παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός, εκείνη την ημέρα τουλάχιστον, φέρεται να πρότεινε στον κ. Βαρουφάκη να πάρει άλλο υπουργείο, αυτό του κ. Γ. Σταθάκη.

«Αλέξη δεν ήρθα στην Ελλάδα για να είμαι διαρκώς υπουργόςΉρθα για να σε βοηθήσω.Είναι σα να είμαι καπετάνιος στον Τιτανικό. Να θέλω να στρίψω το τιμόνι να μην πέσει στο παγόβουνο και αντ αυτού να δεχθώ να πάω στο μηχανοστάσιο. Δεν με ενδιαφέρει», απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.

Του πρότεινε μάλιστα να ορίσει διάδοχό του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.