Ξυπνάω και σκέφτομαι…γαλότσες ή γόνδολα;

Και κάθε που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές και καταιγίδες, ακόμη και μια πιθανότητα στις χίλιες να υπάρχει να πετύχουν την πρόβλεψη, ένας πανικός προκαλείται.

Βλέποντας χθες από τους τηλεοπτικούς δέκτες τις εικόνες που ήταν αποτέλεσμα μισής ώρας νεροποντής, ήταν απλά ασύλληπτες. Εγκλωβισμένοι οδηγοί, λιμνοθάλασσα οι δρόμοι σε αρκετές περιοχές, κλειστά από μπάζα φρεάτια.

Σεπτέμβριος είναι κύριοι Δήμαρχοι και το μόνο που καταφέρνετε καλά, είναι οι χιλιάδες εισπράξεις εξωδίκων από φτωχά πλάσματα που τρέχουν την φτώχεια τους και εκτός του οτι δεν βρίσκουν χώρο να σταθμεύσουν δεν προλαβαίνουν τα εξώδικα στον ανεμοθώρακα, από τροχονόμους που τους στήνουν καρτέρι. Αυτές τις οδηγίες έχουν οι άνθρωποι βέβαια.

Όλο και κάποια βροχή ρίχνει το φθινόπωρο και φαίνεται ότι οι απανταχού υπεύθυνοι κοιμόντουσαν ήσυχοι και χωρίς εννιά, αφού ο μισθός στο τέλος του μήνα είναι εγγυημένος. Ούτε και κινητοποίηση  έστω και εκτάκτως.

Ακούω πως και σήμερα θα’ χει νεροποντές και πιθανόν καταιγίδες. Πάνω απ’ όλα η πρόληψη.

Ομπρέλα, κλειστό παπούτσι, ένα ζευγάρι γαλότσες καλού κακού, ένα αδιάβροχο και φύγαμε.

Γόνδολα δεν έχω αλλά με τόσες πλημμύρες σε ένα νησί που γύρω τριγύρω έχει θάλασσα και οι δρόμοι συγκεντρώνουν περισσότερο νερό κάθε που βρέχει, θα το σκεφτώ σοβαρά. Άστε που εκ των υστέρων οι φύλακες, βλέπε καταστηματάρχες, θα’ χουν γνώση και θα γεμίσουν τις βιτρίνες.

Και κορίτσια είπαμε, πέντε βροχές έκανε, μη φορτωθείτε τις γούνες, τις μπότες και τα χειμερινά παλτά. Πέντε σταγόνες έριξε… Έχουμε ακόμα δρόμο…

Χάρυβδη