Ξεγυμνωθείτε κορίτσια, καλλιστεία είναι αυτά!

Πολύ δυσάρεστα συναισθήματα μου προκάλεσε η πρεμιέρα των καλλιστείων του Mega, με τίτλο “Ποια θα είναι η επόμενη;” να φιγουράρει φόντο, στην πασαρέλα των κοριτσιών.

Κορίτσια που ίσως για πρώτη φορά τολμούν να κυνηγήσουν το όνειρο τους για μια θέση στις πασαρέλες. Επάγγελμα για το οποίο δεν υπάρχει αρκετή προσφορά, υπάρχει όμως τεράστια ζήτηση ακόμη και από άτομα των οποίων η ψυχοσύνθεση δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει σωστά μια κατάσταση ακόμη και τη συνολική ομορφιά ή ακόμη και καταλληλόλητα για αυτό το χώρο.

Ηλίου φαεινότερο είναι πως οι κοπέλες πέρασαν πρώτα από την άρνηση των γονιών και κυρίως των μπαμπάδων, που δικαιολογημένα δεν θα ήθελαν να βλέπει όλη η Κύπρος το κορίτσι τους τσίτσιδο.

Και με τα χίλια ζόρια πείστηκαν οι δύσκολοι γονείς, να έχουν την επόμενη δοκιμασία να κρέμονται από τα χείλη πέντε κριτών, που νομίζουν πως είναι και οι γκουρού της μόδας και ότι πούνε είναι ευαγγέλιο.

Λάθος να αρχίσει η πρεμιέρα με τα μπραζίλιαν και τα δωδέκαποντα, αφού όλες ντρέπονταν και δεν είχαν εξοικειωθεί με το περπάτημα στην πασαρέλα και μπροστά από προβολείς και κάμερες.

Ξέρω πως η μόδα προστάζει πολλά και κοριτσάκια που επενδύουν σε τέτοιο διαγωνισμό, εμφανίζονται έτοιμες, αλλά ο τηλεθεατής που τα βλέπει από πενηντάρα οθόνη, αντικρίζει την αμηχανία, το κοκκίνισμα και κυρίως τη λεπτομέρεια της κάθε ατέλειας του σώματος τους. Και πρόσωπα άβγαλτα ακόμη και από κούρες ομορφιάς.

Η εικόνα φαίνεται κάπως χάλια, με πρόσωπα ιδρωμένα και μακιγιάζ έτοιμο να το βάλει στα πόδια. Διορθώνεται με λίγα φίλτρα και λίγο κλιματισμό.

Όσο για τις ερωτήσεις των κριτών…..ξεχώρισα κάποιες που εντάσσονται στην κατηγορία του bullying. π.χ:

-Είσαι 17 και ήρθες με αυτό το μαλλί εδώ;
-Είσαι διατεθειμένη να κανείς πολλά πράγματα και να ακούσεις αρνητικά σχόλια;
-Είσαι σε σχέση ή μόνη σου;
-Τι κριτική σου είχανε κάνει πέρυσι και δεν πέρασες;
-Ποιο νομίζεις πως είναι το πλεονέκτημα σου; Τι θα θέλεις να μας πουλήσεις;
– Είσαι διατεθειμένη να κανείς τα πάντα για να πας καλά;

Αλήθεια εσύ που ρωτάς με τόσο στόμφο για το μαλλί, το δικό σου το είδες; Κι εσύ που ρωτάς συνέχεια αν είναι διατεθειμένες να κάνουν τα πάντα, τι ακριβώς εννοείς; Επειδή ακούνε και γονείς και τους σηκώνεται η τρίχα κάγκελο.

Λίγη ποιότητα, όχι μόνο γυμνό και bullying.

Χάρυβδη