Ξανακτυπά η sun για τις σχέσεις Μαρινάκι , Πλατινή και Μπλάτερ λίγο πρίν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ!

Νέο δημοσίευμα της «Sun» συνδέει τις αποκαλύψεις περί χρηματισμού του Μισέλ Πλατινί από τον Σεπ Μπλάτερ, με τον Ολυμπιακό και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να κοστίσει στον Πλατινί», τιτλοφορείται το κείμενο της αγγλικής εφημερίδας, η οποία αναφέρει πως η υπόθεση αυτή μπορεί να στοιχίσει στο Γάλλο πρόεδρο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

οι ελβετικές πίκρες του Μισέλ Πλατινί μπορεί να καταστρέψουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA. Και το ίδιο μπορεί να συμβεί με τον τρόπο που η UEFA ενήργησε στην υπόθεση των κατηγορούμενων για στημένα Ελλήνων του Ολυμπιακού.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει την Άρσεναλ στο “Emirates” αύριο κάτω από τη σκιά μιας σαρωτικής έρευνας εναντίον της διαφθοράς. Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορήθηκε επίσημα από τις αρχές για πέντε κακουργήματα σχετικά με στημένα παιχνίδια τον περασμένο Ιούνιο. Υποστηρίζει σθεναρά την αθωότητά του. Ο ανακριτής διέταξε το Μαρινάκη να πληρώσει εγγύηση 140.000 λιρών, να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και του απαγόρευσε την ενασχόληση με κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεση.

Στο μεταξύ ο Πλατινί, πρόεδρος της UEFA, αντιμετωπίζει έρευνα από την επιτροπή Ηθικής της FIFA αφού οι ελβετικές αρχές κατηγόρησαν τον Σεπ Μπλάτερ ότι έκανε μια πληρωμή απιστίας περίπου 1,2 εκατ. λιρών στο Γάλλο. Ο Πλατινί υποστήριξε ότι είχε συμβόλαιο με τη FIFA -ως σύμβουλος ποδοσφαίρου του Μπλάτερ μεταξύ του 1999 και του 2002- αλλά δεν αποκάλυψε γιατί τα χρήματα του πληρώθηκαν εννέα χρόνια μετά, το 2011. Και αυτό δεν είναι το μόνο που χρήζει εξηγήσεων.

Το γιατί η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάρει μέρος στο Champions League φέτος παραμένει μυστήριο. Η UEFA υποσχέθηκε να με αφήσει να μιλήσω με τον Εμίλιο Γκαρσία, τον επικεφαλής της Πειθαρχικής Επιτροπής, αλλά την περασμένη βδομάδα μπλόκαραν τη συνάντηση αυτή. Μου είπαν:

“Δεν είναι πολιτική της UEFA να έχει τον επικεφαλής της πειθαρχικής μονάδας να σχολιάζει συγκεκριμένες υποθέσεις”.

“Μια απόφαση ελήφθη από τα ανεξάρτητα πειθαρχικά όργανα και επιβεβαιώθηκε από το CAS, και έτσι ο Ολυμπιακός έχει γίνει προκαταρκτικά δεκτός στη διοργάνωση”.

“Όλες οι πληροφορίες που διαθέτουμε έχουν τεθεί στη διάθεσή σας”.

Μόνο που δεν έχουν. Απεναντίας σήμερα δημοσιεύουμε περαιτέρω αποκαλύψεις για τις ενέργειες της UEFA στην υπόθεση του Ολυμπιακού. Ο Γκαρσία δεν πήγε στην Ελλάδα ούτε προσπάθησε να μιλήσει στον εισαγγελέα ή τον ανακριτή που ερεύνησαν την υπόθεση εναντίον του Μαρινάκη και των υπολοίπων 33 κατηγορουμένων.

Αλλά η UEFA-οι αυτοαποκαλούμενοι πρωταθλητές της ‘μηδενικής ανοχής στα στημένα’- έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήθελα να το μάθετε αυτό καθώς εμπόδισαν τη συνέντευξή μου με τον Γκαρσία.

Οπότε γιατί ο Γκαρσία έλαβε την απόφασή του στις 17 Ιουνίου -μια μέρα πριν ο Έλληνας ανακριτής κατηγορήσει επισήμως τον Μαρινάκη- ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να παίξει στην κορυφαία τους διοργάνωση; Ιδιαίτερα καθώς η UEFA ήξερε την ημερομηνία της ανάκρισης του Μαρινάκη από τις αρχές.

Γιατί η UEFA και ο Γκαρσία δεν ξανα-άνοιξαν ποτέ την έρευνα μετά τις κατηγορίες των δικαστικών αρχών εναντίον του ιδιοκτήτη των αντιπάλων της Άρσεναλ; Ποια στοιχεία εξέτασε ο Γκαρσία και ποιος του τα έδωσε;

Ήταν απλώς μια έκθεση από την Ελληνική Ομοσπονδία, ο πρώην πρόεδρος της οποίας, Γιώργος Σαρρής, είναι επίσης κατηγορούμενος από τις αρχές για το ίδιο σκάνδαλο;

Πριν από τέσσερα χρόνια, η UEFA έγραψε στην Τουρκική Ομοσπονδία προειδοποιώντας τους για τη Φενέρμπαχτσε, που τότε ήταν ακόμα κατηγορούμενοι για στημένα. Τα αφεντικά της Τουρκίας ενήργησαν, απομακρύνοντας το σύλλογο από το Champions League πριν την μετέπειτα δίκη και καταδίκη τους.

Η UEFA έστειλε ερευνητές στην Τουρκία να μιλήσουν με τις αρχές εκεί.

Όχι όμως με την υπόθεση του Ολυμπιακού.

Η UEFA είπε ότι η υπόθεση των Ελλήνων δε βρίσκεται στο ίδιο δικονομικό στάδιο. Αλλά πήραν την απόφασή τους πριν τις επίσημες κατηγορίες εναντίον του Μαρινάκη. Ένα δικαστικό συμβούλιο πρόκειται να αποφασίσει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Η απόφαση της UEFA να δεχτεί τον Ολυμπιακό στο Champions League υποστηρίχτηκε από το δικαστήριο του CAS που αποφάσισε τον περασμένο μήνα ότι μπορούσαν να παίξουν προκαταρκτικά. Αλλά ο Γκαρσία προσπάθησε να πείσει το CAS ότι η έφεση του Παναθηναϊκού εναντίον της απόφασής του ήταν αβάσιμη, σε ένα τεχνικό σημείο. Το CAS δεν έχει ακόμα δημοσιεύσει το σκεπτικό της απόφασής του.

Αυτά είναι καυτά ερωτήματα δεδομένου ότι το Νο 3 του Πλατινί στο κυβερνητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, και βοηθός γ.γ. της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, είναι γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη.

Κι ύστερα έχουμε την έρευνα στη Ζυρίχη εναντίον του αφεντικού της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Όλα αυτά είναι επιζήμια για τις πιθανότητες του Πλατινί να αναλάβει τα ηνία ως το νέο αφεντικό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου».