Ξαναγοράστε τα σπίτια σας…

Κάποιοι πραγματικά παίζουν με την νοημοσύνη μας, και το κακό είναι ότι πιστεύουν ότι τα καταφέρνουν. Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά ο τόσο απροκάλυπτος τρόπος που το κάνουν και μάλιστα ξανά και ξανά και ξανά.

Σήμερα τα φιλαράκια από το ΔΗΚΟ αποφάσισαν να καταθέσουν πρόταση νόμου, και να δείτε που θα την πάρουν και στην Ολομέλεια και στο τέλος θα περάσει, η οποία δίνει το δικαίωμα στον ενυπόθηκο οφειλέτη να καταβάλει το ποσό με το οποίο κερδήθηκε το ακίνητο του κατά την εκποίηση, και να το αγοράσει αυτός. Καταβάλλοντας μάλιστα εφάπαξ ή τοις μετρητοίς το ποσό.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την Πρόταση Νόμου και πραγματικά δεν πιστεύω στα μάτια μου!

Και τώρα εγώ με την χαμηλή νοημοσύνη διερωτώμαι, αφού το δάνειο μου έχει φτάσει τις 200χιλιάδες ευρώ ενώ το διαμέρισμα μου, έτσι όπως έχουν πέσει οι τιμές, είναι δεν είναι 150χιλιάδες ευρώ, γιατί να μην το αφήσω να το εκποιήσει η Τράπεζα και να πάω να το αγοράσω και ξόφλησα; Με αυτόν τον τρόπο θα έχω κερδίσει 50 ή και περισσότερες χιλιάδες ευρώ.

Διερωτώμαι επίσης γιατί αυτός που έχει τα λεφτά να αγοράσει το ακίνητο του δεν πληρώνει το δάνειο του; Τελικά τι ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε; Να μειώσουμε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή να τα αυξήσουμε;

Το θέατρο του παραλόγου…

Και το πιο ωραίο δεν σας το είπα, ο ΔΗΣΥ μας είπε σήμερα ότι βλέπει την λογική(!) στην πρόταση αυτή… Εγώ να δείτε!

Δίκτυς ο Κνώσσιος