Ξέφραγο αμπέλι θα γίνουν τα αεροδρόμια – Οι λαθρέμποροι τρίβουν τα χέρια!

Μάλιστα το ακούσαμε και αυτό… Ο πλήρης έλεγχος στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου θα δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, για να ξεκουραστούν οι αστυνομικοί.

Λογικό, πολύ κουραστήκατε τώρα τελευταία, όπου γυρίσουμε ή με ένα ραντάρ στο χέρι θα είστε ή με ένα μηχανάκι του αλκοτέστ ή με το μπλοκάκι των εξωδίκων. Άλλη δουλειά δεν κάνετε από το να μας γράφετε.

Ζήτησε λέει ο υπουργός δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου μελέτη ώστε να δοθούν οι δευτερεύουσας σημασίας υπηρεσίες σε ιδιώτες.

 Μα καλά τι μένει αν οι ιδιώτες ελέγχουν την πρόσβαση και ασφάλεια στα αεροδρόμια και στους διάφορους χώρους εντός των αεροδρομίων; Ελέγχουν την πρόσβαση προσώπων/χειραποσκευών/μεταφερόμενων αντικειμένων και οχημάτων; Τα σημεία προ επιβίβασης; Την ασφάλεια των αποσκευών, φορτίων ταχυδρομείου, προμηθειών πτήσεων και προμηθειών αερολιμένα; Την φύλαξη των εγκαταστάσεων στους ελεγχόμενους και μη χώρους των αερολιμένων;

Μένει μας είπε ο κύριος Νικολάου η εθνική ασφάλεια, δηλαδή ο έλεγχος των διαβατηρίων. Για αυτά θα είναι υπεύθυνη η αστυνομία. Μα ποιον κοροϊδεύεις κύριε Νικολάου; Ευτυχώς οι πολίτες μπορούν να κρίνουν…και να κατακρίνουν!

Γιατί ως γνωστό οποίος δεν επιθυμεί να τον τσακώσει η αστυνομία στο αεροδρόμιο ταξιδεύει από τα κατεχόμενα, ενώ το εμπόριο οποιονδήποτε παράνομων προϊόντων θα μπορεί να γίνει χωρίς πρόβλημα φτάνει να λαδώσει κάποιος τον ιδιώτη υπεύθυνο.
Ας τα ξεκουράσουμε λοιπόν τα παιδιά, να έχουν περισσότερο χρόνο να κάθονται στα γραφεία, μην πάθουν και τίποτα…

Δίκτυς ο Κνώσσιος