Ντροπή κύριε Πρύτανη. Το πανεπιστήμιο Κύπρου δεν είναι φέουδο σας!

Για μια ακόμη φορά το πανεπιστήμιο Κύπρου απασχολεί τα ΜΜΕ,όχι για κάποιες επιτυχίες,αλλά για τα “τερτίπια” του Πρύτανη του ιδρύματος,Κωνσταντίνου Χριστοφίδη.

Άστραψε και βρόντηξε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, απο την ενέργεια του κύριου Χριστοφίδη να διενεργήσει μετεγγραφές απο υποψήφιους φοιτητές, οι οποίοι έχουν πετύχει σε διάφορες διεθνείς εξετάσεις( GCE)κλπ.

Εν ολίγοις, ο Πρύτανης ενός δημόσιου πανεπιστημίου,που στην προκειμένη περίπτωση θεωρείται ένα διαμάντι για τον τόπο μας, αποφάσισε και διέταξε την εγγραφή πέντε φοιτητών για το νέο ακαδημαϊκό έτος,παρακάπτοντας κανονισμούς και μή λαμβάνοντας υπόψιν οι απόψεις της πολιτείας. Ο πρύτανης όπως ανέφεραν μέλη της επιτροπής παιδείας της βουλής, ουσιαστικά έχει στείλει στον κάλαθο των αχρήστων το νόμο περί παγκύπριων εξετάσεων!

Τα ερωτήματα πολλά για αυτή την κίνηση του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη και ο κάθε φορολογούμενος πολίτης θα πρέπει και δικαιούται να μάθει τί ακριβώς συμβαίνει σήμερα στο πανεπιστήμιο Κύπρου.

Βέβαια, αυτό το οποίο μας ανησυχεί περισσότερο, είναι τα όσα δήλωσε ο Βουλευτής Αντρέας Θεμιστοκλέους. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, κατηγόρησε τον πρύτανη,ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρανομεί και έχει αλλοιώσει τα κριτήρια εισδοχής πρωτοετών φοιτητών, στο πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αν όντως συμβαίνουν όλα αυτά,τί κάνει η πολιτεία,η βουλή,οι θεσμοί;

Θα επιτρέψετε κύριοι,να μετατραπεί το πανεπιστήμιο της Κύπρου σε φέουδο κάποιων;