Ντροπή! – Αυτά τα κακόμοιρα κουταβάκια τα πέταξαν σαν να ήταν σκουπίδια σε λόφο στη Λεμεσό

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων, στη θεωρία φαίνεται πως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Στην πράξη, όμως, τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά.

Άνθρωποι γεμάτοι μίσος, εγωϊσμό και κακία, κρύβονται ανάμεσα μας, πίσω από τη μάσκα του καλού. Τα περιστατικά διαδέχονται το ένα μετά το άλλο και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου, έξι ψυχούλες, τα κουταβάκια δηλαδή της φωτογραφίας, τα πέταξε κάποια «ευγενική» ψυχή, αλλά ευτυχώς εντοπίστηκαν από εθελοντές της Οργάνωσης Pets2Adopt, σε λόφο στην περιοχή των Πολεμιδιών στη Λεμεσό.

Η πληροφορία που έλαβαν τα μέλη της Οργάνωσης ήταν ότι  κάποια από τα νεογέννητα σκυλάκια βρίσκονταν μέσα σε σακούλα στο λόφο, σε περιοχή που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να τα εντοπίσει.

Αμέσως εθελοντές έσπευσαν στην περιοχή και εντόπισαν τα μικρά, τα οποία ήταν μόλις λίγων ωρών καθότι είχαν πάνω τους, τους ομφάλιους λώρους.

Λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό των νεογέννητων, δύο μόνο κατάφεραν να επιζήσουν. Τα δύο μικρά βρίσκονται σε σπίτι εθελόντριας, η οποία ανέλαβε τη φροντίδα τους για τις επόμενες μέρες και μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να δοθούν για υιοθεσία. Τέτοιες πράξεις είναι κοινώς αποδεκτό ότι αποτελούν όνειδος για την παιδεία και τον πολιτισμό μας.

Ενδεικτικά είναι και τα σχόλια χρηστών του διαδικτύου στη σελίδα της Οργάνωσης στο facebook, κάτω από ειδήσεις με κακοποιημένα σκυλιά. Πολλοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν «τέρατα»  όσους προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις, ενώ δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν πως η χώρα μας γίνεται διεθνώς ρεζίλι από αυτά τα περιστατικά.

Με αφορμή και αυτό το περιστατικό, η Οργάνωση αναφέρει πως μπορεί να βοηθήσει όσους αδυνατούν, με μειωμένες τιμές σε στείρωση ζώων αλλά και σε τοποθέτηση microchip, σαν ένα ακόμη μέτρο μείωσης της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής αλλά και εγκατάλειψης.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι τα περιστατικά κακοποίησης, θανάτωσης αλλά και εγκατάλειψης ζώων που βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας είναι αρκετά, ενώ παράλληλα αυξάνονται και οι πολίτες που καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.