Νταβός: Βλέπει Total και Τσίπρα ο ΠτΔ

Σημαντικές επαφές με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, την Total και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης (EBRD) έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή της Total, Patrick Pouyanné και τον Πρόεδρο της EBRD, Suma Chakrabarti.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι κατά την κοινή συνάντηση, την Πέμπτη, με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τ/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε ενώπιον του τετρασέλιδο έγγραφο, κατά την παρουσίαση όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις.

Το έγγραφο, το οποίο, όπως διευκρίνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, δεν κατατέθηκε, περιείχε αναφορές στα «θέματα που αφορούν τις συζητήσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά και σε όλα εκείνα που πρέπει να εμπεριέχονται σε μια ενδεχόμενη συμφωνία, πριν τεθεί ενώπιον του κόσμου για να αποφασίσει».

Σε ερώτηση αν οι αναφορές περιορίστηκαν μόνο στα ευαίσθητα θέματα των διαπραγματεύσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι κάλυψαν «όλα τα θέματα που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τη μια και από την άλλη όλες εκείνες τις απαντήσεις που πρέπει να υπάρχουν, προτού τεθεί μια ενδεχόμενη συμφωνία στον κόσμο».