Νταβούτογλου: Στην Τουρκία παραδόθηκε η σορός του Ρώσου πιλότου

Στην Τουρκία παραδόθηκε η σορός του Ρώσου πιλότου που σκοτώθηκε έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, όπως δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η σορός του πιλότου παραδόθηκε στην Τουρκία στη 1.00 το βράδυ και θα παραδοθεί στη Ρωσία.

Για τις κυρώσεις της Ρωσίας εναντίον της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι είναι παράνομες από πλευράς διεθνούς δικαίου, προσθέτοντας ότι σε ό,τι αφορά τη φιλία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας η κίνηση αυτή δεν είναι σωστή. Ανέφερε ότι για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους θα έχει αύριο συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Ζενς Στόλτενμπεργκ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να τοποθετήσουν κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας στην περιοχή μεταξύ του Τζεράμπλους και Τσομπάνμπει της Συρίας, που καλύπτει 98 χιλιόμετρα, 30 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες.

Η προσπάθεια είναι να εμποδίσουν τη διέλευση των μαχητών του ISIS στην Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη. Ως αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα στηρίξουν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς τις χερσαίες επιχειρήσεις των Τουρκομάνων και των Αράβων σε αυτή την περιοχή εναντίον των τζιχαντιστών. Στις επιχειρήσεις δεν θα συμμετέχουν οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας του PYD.

Πηγή:ΚΥΠΕ