Νταής αστυνομικός – περνάει χειροπέδες σε μαθητή με ειδικές ανάγκες – Δείτε το βίντεο

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο που δείχνει αστυνομικό στο Κεντάκι να περνάει χειροπέδες σε ένα μικρό αγόρι με ειδικές ανάγκες μέσα σε σχολική τάξη.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υποβλήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ACLU) ο αστυνομικός εκτός από το 8χρονο αγόρι, πέρασε χειροπέδες και σε ένα 9χρονο κορίτσι. Το περιστατικό με το αγόρι συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας το αγόρι που φέρεται να έχει πρόβλημα υπερκινητικότητας και ιστορικό ψυχολογικών τραυμάτων εμφανίζεται να κλαίει τη στιγμή που ο αστυνομικός του περνάει χειροπέδες στους δικεφάλους καθώς ο 8χρονος είναι μικρόσωμος και δεν μπορεί να του περάσει τις χειροπέδες στους καρπούς.

Σύμφωνα με τη μήνυση τα παιδιά έμειναν σιδηροδέσμια για 15 λεπτά. Ο αστυνομικός ακούγεται να λέει στο αγόρι «δεν μπορείς να με χτυπάς έτσι εμένα».

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι το αγόρι τον χτύπησε αλλά η ένωση υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά του παιδιού οφείλεται στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όσον αφορά το περιστατικό με το 9χρονο κορίτσι ο ίδιος αστυνομικός φέρεται να του έχει περάσει χειροπέδες δύο φορές τον περασμένο Οκτώβριο επειδή αρνήθηκε να παραμείνει στην «αίθουσα απομόνωσης» όπου οδηγήθηκε επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις οδηγίες μέσα στην τάξη της. Κατά την καταγγελία η αντίδραση αυτή του αστυνομικού προκάλεσε «σοβαρή διαταραχή» στο κορίτσι το oποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση.

Πηγή:protothema.gr