Ντάισελμπλουμ: “αρχή για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης η απόφαση της ελληνικής Βουλής”

Η έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων μιας πρώτης σειράς μεταρρυθμίσεων είναι “μια αρχή για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης”, εκτίμησε σήμερα ενώπιον του ολλανδικού κοινοβουλίου ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καλώντας παράλληλα να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

“Προχωράμε βήμα-βήμα, έγινε μια αρχή που συμβάλει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη”, είπε ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών ο οποίος επανεξελέγη από τους ομολόγους του της ευρωζώνης Πρόεδρος της Ευρωομάδας τη Δευτέρα.

Η ευρωζώνη έδωσε το πράσινο φως σήμερα για την έναρξη συνομιλιών για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, μετά την έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων της πρώτης σειράς μεταρρυθμίσεων, ενώ απέμενε να οριστικοποιηθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης-γέφυρας.

“Οι επενδύσεις συνδέονται με τις μεταρρυθμίσεις”, έκρινε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. “Εάν δεν γίνουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας της. Η ελληνική οικονομία έχει επείγουσα ανάγκη από ξένες επενδύσεις”, συνέχισε ο υπουργός και εκτίμησε πως “οι ιδιωτικοποιήσεις συνιστούν μια ευκαιρία”.

Ο επικεφαλής του Eurogroup πάντως προειδοποίησε εναντίον οποιουδήποτε εμποδίου στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που θα έφερναν εκ νέου στο προσκήνιο το φάσμα του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως τόνισε. “Εάν οι μεταρρυθμίσεις αργοπορήσουν, αυτό (σ.σ. το φάσμα του `γκρέξιτ`) θα ξαναγίνει μια πιθανότητα. Είχαμε ήδη βρεθεί πολύ κοντά” σε αυτό, σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Πηγή:ΚΥΠΕ