Νοσοκομεία στον αναπνευστήρα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκονται σήμερα 7/5 όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου. Μαζί με τους νοσηλευτές κατέρχονται σε απεργία οι κυβερνητικοί ιατροί, καθώς και ο Κλάδος Τεχνολόγων, Ακτινολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών, Πυρηνικής και Ακτινοθεραπείας.

Η ΠΑΣΥΚΙ πήρε την απόφαση αργά το βράδυ της Τέταρτης, ενώ τα μέτρα αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ τα πολύ σοβαρά περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία, θα αποστέλλονται στον ιδιωτικό τομέα.

Και ενώ πριν από μέρες ο Υπουργός Υγείας διεμήνυε ότι “έχει τις λύσεις στο τσεπάκι του” και ότι θα κατάφερνε να τα βρει με τους επαγγελματίες υγείας, για αποτροπή των απεργιακών κινητοποιήσεων, φτάσαμε σήμερα να μας λέει ότι τα μεγάλα θέματα θα λυθούν με την αναδιοργάνωση και την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων.

Ζήτησες την κατανόηση των γιατρών και νοσηλευτών μια φορά, τη ζήτησες δεύτερη, μπορεί και τρίτη…Πόσο να αντέξουν οι άνθρωποι να τους τάζεις και μετά να ξιτάζεις;

Η άποψη σου Υπουργέ μου ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν πρέπει να προβαίνουν σε απεργιακά μέτρα, αλλά να δείχνουν κατανόηση και συλλογικότητα, ούτως ώστε μέσα από την αναδιοργάνωση να βρεθούν λύσεις για τους ασθενείς, αλλά ταυτόχρονα και λύσεις στα δικά τους προβλήματα, είναι σωστή.

Ωστόσο, δεν έχεις εισακουστεί από κανένα.

Επιτέλους, πρέπει να μπει ένα τέλος στα παιγνίδια που παίζονται με την υγεία των πολιτών, γιατί το άγρυπνο μάτι της ιστορίας όλα τα καταγράφει.

Έστω και τώρα, εν ώρα απεργίας, θυμήσου τη σοβαρότητα, που απαιτείς από γιατρούς και νοσηλευτές. Θυμήσου την ακόμα περισσότερο στο τέλος του χρόνου, που σύμφωνα με τις εξαγγελίες σου, αναδιοργανώνονται και αυτονομούνται τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Μπορεί κατ’ εσένα όλα να δουλεύουν ρολόι και να πείθεις και τον κόσμο. Αλλά τα δανεικά στην ώρα τους…

Φήμη