Δεν το βάζουν κάτω οι κάτοχοι αξιογράφων εκ των οποίων κάποιοι κυριολεκτικά εξαπατήθηκαν, ενώ άλλοι πήραν το επενδυτικό ρίσκο και έχασαν τεράστια χρηματικά ποσά.
Οι αμέτρητες υποσχέσεις που έλαβαν και η συμπαράσταση που τους δήλωναν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, δεν εξαργυρώνονται στην πράξη αφού ούτε και μία απόφαση λήφθηκε για την έστω μερική αποζημίωση των κατόχων αξιογράφων.
Με φόντο τις βουλευτικές εκλογές, οι εξαπατημένοι κάτοχοι αξιογράφων εντείνουν τις προσπάθειες και κινητοποιήσεις, ευελπιστώντας αυτή τη φορά ότι θα δικαιωθούν.
Οι επενδυτές σε αξιόγραφα δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα υποσχέσεων για αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστησαν. Οι νομικές αγωγές των κατόχων αξιογράφων κινούνται τώρα και προς την κατεύθυνση των ελεγκτικών οίκων, για αποζημιώσεις, διότι ευθύνονται όπως υποστηρίζουν για τις υπέρογκες εκτιμήσεις την χρεών των τραπεζών, που εκτίναξαν πλασματικά τους αριθμούς των χρεών.
Οι κάτοχοι αξιογράφων που συγκεντρώθηκαν χθες στη Χοιροκοιτία αποφάσισαν να λάβουν δυναμικότερα μέτρα διαμαρτυρίας, ελπίζοντας αυτή τη φορά να εισακουστούν.
Δεν γίνεται λέχθηκε να ευημερούν οι αριθμοί των τραπεζών σε βάρος τους, όταν παράνομα δημιούργησαν τα εν λόγω επενδυτικά πακέτα. Δεν γίνεται παραπονέθηκαν να πανηγυρίζουν για κέρδη οι τράπεζες στην πλάτη αυτών που θυσιάστηκαν οι οικονομικές μιας ζωής.
Ούτε και μια υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί και κάποιοι εξακολουθούν να τρώνε με χρυσά κουτάλια ανέφεραν στη συγκέντρωση οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος του συνδέσμου, Φοίβος Μαυροβουνιώτης και Σταύρος Γιαλλουρίδης.