Νισάφι πια, με την Αγία Νάπα!

Φωτογραφίες που απεικονίζουν τουρίστες τύφλα στο μεθύσι, ξαπλωμένους στη μέση κάποιου νυχτερινού κέντρου διασκέδασης, στο δρόμο και στα πεζοδρόμια. Φωτογραφίες που απεικονίζουν αστυνομικούς της ΜΑΑΔ να ποζάρουν, παρέα με καλλίγραμμες αλλοδαπές.

Φωτογραφίες με σεξουαλικά όργια σε σκάφη, ξενοδοχεία, επαύλεις, παραλίες κλπ. Φωτογραφίες που απεικονίζουν αποδείξεις αγορών από εστιατόρια, καφετέριες, περίπτερα και snack bars, καταγγέλλοντας την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Δημοσιευμένες σε εγχώριες ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές εφημερίδες και αναρτημένες σε blogs και διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πάντα μεσούσης της τουριστικής περιόδου και πάντα από την Αγία Νάπα και πέριξ αυτής.

Τα βλέπουμε, τα ξαναείδαμε, τα ζήσαμε, τα ζούμε, τα μάθαμε, τα ξέρουμε… Ίδιες ιστορίες, ίδια εποχή στην ίδια πόλη.

Νισάφι! Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, σε έναν τόπο που αν μη τι άλλο, δεν επιδίωξε ποτέ να ζήσει από τον ποιοτικό τουρισμό και συνεχίζει να “πουλά” στο εξωτερικό ήλιο, θάλασσα, διασκέδαση, ποτά μπόμπες και αχαλίνωτο sex.

Ναι, δεν είναι πια μυστικό, οι συναλλαγές δεν γίνονται υπόγεια, ούτε στα μουλωχτά και στα σκοτεινά. Όλα στο φως γίνονται. Και όταν ο τουρίστας αποφασίζει να έρθει στην Αγία Νάπα, ξέρει γιατί έρχεται. Δεν εκπλήσσεται, δεν έχει απορίες, γνωρίζει τι θα βρει, τι θα δει και που.

Μόνο εμείς, οι “αγνοί” πατριώτες που αγωνιούμε για το μέλλον του τόπου μας, προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν, δυσφημίζοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ το μοναδικό, ολοκληρωμένο, καλοκαιρινό θέρετρο που διαθέτει η Κύπρος, για να θρέφουν τα παιδιά τους χιλιάδες οικογένειες των Κοκκινοχωρίων.

Λάθη, κακά, αμαρτίες, καλοθελητές, καιροσκόποι, υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Το ψωμί των ανθρώπων όμως που βγάζουν τίμια το μεροκάματο τους, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τους το στερήσει.

Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν όνομα στην Αγία Νάπα. Είναι η καμαριέρα, η καθαρίστρια, το γκαρσόνι, ο μπάρμαν, ο κηπουρός, ο συντηρητής, ο υπεύθυνος υποδοχής, ο οδηγός του λεωφορείου, ο νυχτοφύλακας και άλλοι τόσοι.

Νισάφι πια! Και στην τελική, δεν σας έφερε κανείς με το ζόρι στην Αγία Νάπα. Δική σας είναι κάθε χρόνο η επιλογή.

Γνωστικός