Νησιά Κέυμαν, Ελβετία και… Λονδίνο οι πιο ακριβοί τόποι διαμονής – Δείτε τη λίστα

Tο Λονδίνο είναι η τρίτη πιο ακριβή πόλη για να ζήσει κανείς και φιγουράρει στη λίστα μετά τα νησιά Κέυμαν και την Ελβετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Expatistan (cost of living index) το Λονδίνο έρχεται στην τρίτη θέση στον κατάλογο των πόλεων με το υψηλότερο κόστος ζωής, μετά την πόλη Grand Cayman, στο φορολογικό παράδεισο των νησιών Κέυμαν, και τη Ζυρίχη στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Λονδίνο έχει το δεύτερο πιο ακριβό σύστημα δημόσιων μεταφορών στον κόσμο, το τρίτο πιο ακριβό σύστημα δημοσίων παροχών (ρεύμα, νερό, θέρμανση κ.λπ.) και είναι η πέμπτη πιο ακριβή χώρα στα εισιτήρια θεάτρου.

Είναι η δεύτερη πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη (μετά από τη Ζυρίχη), και, προφανώς, η πιο ακριβή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με βάση τη λίστα του Expatistan oι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο το 2015 είναι:
1. Γκραντ Κέιμαν, Νησιά Καϊμάν
2. Ζυρίχη, Ελβετία
3. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
4. Γενεύη, Ελβετία
5. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
6. Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
7. Washington, DC, ΗΠΑ
8. Βέρνη, Ελβετία
9. Χονγκ Κονγκ
10. Σιγκαπούρη

Αντίθετα, η πόλη Μαντράς στην Ινδία θεωρείται η λιγότερο ακριβή πόλη για να ζήσει κάποιος.

Η φθηνότερη πόλη στη Δυτική Ευρώπη θεωρείται η Λισαβόνα στην Πορτογαλία, με δείκτη κόστους διαβίωσης 127, σε σύγκριση με το Λονδίνο που είναι 308.

Σε αντίθεση με άλλες πόλεις, το Λονδίνο είναι 36 τοις εκατό πιο ακριβό από το Μάντσεστερ, 38 τοις εκατό πιο ακριβό από τη Γλασκώβη και 40 τοις εκατό πιο ακριβό από ό, τι το Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία.

Μετά το Λονδίνο, η πιο ακριβή πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου είναι το Αμπερντίν – η οποία έχει ως γνωστόν τους ψηλότερους μισθούς και τις τιμές αγαθών λόγω του ότι είναι βασικό κέντρο για τη βιομηχανία πετρελαίου της Βρετανίας στη Βόρεια Θάλασσα.

Η εφημερίδα Independent γράφει ότι τον Ιούνιο τα ενοίκια στο Λονδίνο ήταν διπλάσια του εθνικού μέσου όρου.

Πηγή:ΚΥΠΕ