Νεαρή Σομαλή αυτοπυρπολείται σε κέντρο φιλοξενίας στην Αυστραλία

Μια γυναίκα 21 ετών από τη Σομαλία αυτοπυρπολήθηκε σε ένα κέντρο φιλοξενίας στο νησί Ναούρο, του Ειρηνικού ωκεανού για να αποφύγει την απέλασή της πίσω στη χώρα καταγωγής της, που είχε αποφασιστεί πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Υπερφυσικός μπέμπης: Γεννήθηκε με το βάρος μωρού τριών μηνών!
Η Γιοντάν Γιασίν (Yodan Yasin), όπως έχει δηλώσεις ότι ονομάζεται στις αρχές της Αυστραλίας, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, Πίτερ Ντούτον (Peter Dutton).
Τη Κυριακή, άλλος ένας πρόσφυγας ονόματι Όμιντ πέθανε, με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας δηλαδή φωτιά στον εαυτό του, δύο μέρες νωρίτερα, σε αυστραλιανό νοσοκομείο στο Ναούρου. Αυτόπτες μάρτυρες υπήρξαν και απεσταλμένοι των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το CNN.

Οι επικριτές αναφέρουν ότι οι απόπειρες αυτοκτονίας αντικατοπτρίζουν την απελπισία των προσφύγων που ζουν κάτω από την αμφιλεγόμενη μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας.
Οι άνθρωποι που αιτούνται άσυλο, φτάνουν στις ακτές της Αυστραλίας με βάρκα και από εκεί μεταφέρονται σε απομακρυσμένα κέντρα των νησιών Ναούρου και της Νέας Γουινέας. Συγκεκριμένα, εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, ζουν για μήνες ή και χρόνια σε αυτά τα κέντρα φιλοξενίας.

Ο υπουργός μετανάστευσης απάντησε την Τρίτη στους επικριτές του τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν θα παραιτηθεί από την πολιτική της γραμμή, η οποία έχει στόχο να σταματήσει τις εισροή των προσφύγων με βάρκες στις ακτές της χώρας οι οποίοι ζητούν άσυλο, καθώς πολλά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό.
Αντίθετα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Προστασίας των Συνόρων, Ρίτσαρντ Μάρλς (Richard Marles), ανέφερε σε δήλωσή του ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει την προστασία των ανθρώπων, και κατέκρινε την τρέχουσα πολιτική λέγοντας ότι αφήνει τους πρόσφυγες απελπισμένους και χωρίς ελπίδα.

Η κυβέρνηση του Ναούρου επισήμανε σε δήλωση: «Λυπούμαστε που οι πρόσφυγες προβαίνουν σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις προκειμένου να επηρεάσουν την πολιτική μετανάστευσης της γειτονικής Αυστραλία».