ΝΔ: Αίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή

Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, προκειμένου να ενημερωθεί σήμερα η Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων, καταθέτει η ΝΔ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα, απόψε, να ενημερώσει σε μία προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κλειστή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εάν πρώτα ο κ. Τσίπρας δεν ενημερώσει δημόσια τον ελληνικό λαό και την ελληνική Βουλή.

Επίσης, ανέφερε ότι χθες το βράδυ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για τις ευθύνες όλων.

Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή ρήξης και δεν επιτρέπει στον πρωθυπουργό ούτε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνει κίνηση εκτός ευρώ χωρίς τη νομιμοποίηση των πολιτών.

Επισήμανε ότι η ΝΔ βρίσκεται στο όρια της ανοχής της απέναντι στον πρωθυπουργό για τον οποίο είπε ότι ξόδεψε το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης και εσωτερικά και ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει για ο, τι χρειάζεται να κάνει να προσέρχεται σε δημόσια συζήτηση στη Βουλή.

Τον επέκρινε μάλιστα εμμέσως για την παρουσία του σήμερα στην Ευρωβουλή αναρωτώμενος για το ποιος του έδωσε το δικαίωμα να δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του κόμματος για την χθεσινή εξέλιξη με τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής την Κυριακή με 28 κράτη, γεγονός για το οποίο όπως είπε επικοινώνησε με τον ΠτΔ.

Σημείωσε πως οι τελευταίοι πέντε μήνες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για το πισωγύρισμα της χώρας καθώς ανετράπη όπως είπε η πορεία εξόδου της από την κρίση και βυθίστηκε σε καταστάσεις που δεν είχε ξαναζήσει η Ελλάδα.