Να η ευκαιρία κύριοι Αναστασιάδη και Ακιντζί

Μεταξύ των νέων μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακκιντζί, στην επικείμενη συνάντησή τους, ευελπιστούμε ότι θα περιλαμβάνεται και το ανάθεμα του εκτρώματος του Πενταδακτύλου, της σημαίας- ντροπής, σύμβολο μίσους και διχασμού.

Επειδή αυτό που ζητούμε μπορεί να φαντάζει «δύσκολο» να το ζητήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά εξ’ όσων αντιλαμβανόμαστε ακόμα πιο δύσκολο να το δεχτεί ο Μουσταφά Ακκιντζί, προτείνουμε και κάτι άλλο.

Στις 9 του μηνός αρχίζουν παράνομες ασκήσεις έρευνας και διάσωσης στην ανατολική μεσόγειο και συγκεκριμένα στ’ ανοιχτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου, με την επωνυμία «Μάρτυρας Υπολοχαγός Τζανέρ Κιόνελι».

Θα ήταν υπερβολικό κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζητήσετε αν είναι εύκολο οι πολιτικοστρατιωτικές μονάδες του Αττίλα και του ψευδοκράτους να ακυρώσουν την άσκηση;

Θα ήταν μέτρο ιδιαίτερα υψηλής πολιτικής;

Μήπως μέτριας; ΄

Πως θα το χαρακτηρίζατε;

Μήπως θα έπρεπε, λόγω του θετικού κλίματος, που έχει καλλιεργηθεί στις διαπραγματεύσεις, οι ίδιοι οι Τούρκοι να είχαν ακυρώσει την άσκηση;

Ο κόσμος, που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, ενημερώνεται για όλα και έχει απαιτήσεις.

Μια απαίτηση είναι και αυτή, διότι δε μπορεί να κάνεις κατακλυσμό στην Αμμόχωστο, καλλιεργώντας προσδοκίες ότι πολύ σύντομα μπορεί να επιστρέψεις και μια βδομάδα μετά να πραγματοποιούνται ασκήσεις του Αττίλα.

Δεν κολλάει, δεν ταιριάζει και δεν γίνεται. Εκτός, εάν δεν το ήξερε ο κύριος Ακκιντζί και θα γίνει πίσω από την πλάτη του!!!

Φήμη