Ναρκωτικά – Την Τετάρτη 10 άτομα στο Εκτελεστικό Απόσπασμα – Ινδονησία

Το αδίκημα όλων; Εμπορεία ναρκωτικών. Δύο Αυστραλιανοί που στη χώρα τους χαρακτηρίστηκαν ως «ήσυχοι», ένα άτομο από τη Βραζιλία με ψυχιατρικά προβλήματα, τέσσερις Νιγηριανοί, μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες που μετέβηκε στην Ινδονησία για οικιακή βοηθός, ένας ημεδαπός εργάτης και τέλος ένας Γάλλος τουρίστας.

Αυτός είναι ο απολογισμός των ανθρώπων που θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Τετάρτη το εκτελεστικό απόσπασμα στην Ινδονησία, σε μια μαζική εκτέλεση που αντίστοιχή της δεν έγινε για δεκαετίες.

Κατά τον χρόνο της εκτέλεσης, γύρο στα μεσάνυχτα, οι μελλοθάνατοι θα οδηγηθούν στην φυλακή Pasir Putih στο νησί Nusakambangan της Ινδονησίας. Με βάση τους ισχύοντες κανόνες ή και «παράδοση», οι μελλοθάνατοι θα φορούν άσπρες κουκούλες. Δεμένοι χέρια-πόδια πάνω σε μια δοκό. Τους δίνουν την ευκαιρία να παραμείνουν όρθιοι, να γονατίσουν, ή να ξαπλώσουν. Ο επικεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος έχει στο θηκάρι ένα σπαθί. Το βγάζει και το υψώνει.  Χαμηλώνοντάς το, είναι το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί. Ο θάνατος ακαριαίος…

Somali government soldiers execute Abdi Sheikh by shooting at close range at the Iskola Bulisiya square in Somalia's capital Mogadishu

Πολλοί πολιτισμένοι άνθρωποι του Δυτικού κόσμου υποστηρίζουν ένθερμα την επαναφορά της θανατικής ποινής. Ξεχνούν όμως ότι εάν οι μεγάλες δυνάμεις το επιθυμούσαν, θα μπορούσαν εύκολα και με συνοπτικές διαδικασίες να σταματήσουν το εμπόριο ναρκωτικών. Ένα απλό μαχητικό αεροσκάφος, έχοντας τα δεδομένα από τους δορυφόρους, σε μερικές μέρες θα μπορούσε να βομβαρδίσει όλες τις μεγάλες φυτείες ναρκωτικών ανα το παγκόσμιο. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί τότε τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν τα υπερσύγχρονά τους μηχανήματα για την «καταπολέμηση των ναρκωτικών». Ειδικά αυτοκίνητα, ειδικές εκπαιδεύσεις, ειδικά μηχανήματα, ειδικούς σκύλους, ειδικά κατασκοπευτικά εργαλεία…Νάρκοτεστ, ειδικά μηχανήματα στο αεροδρόμιο κ.α…. όλα τα ειδικά… σε τιμές ευκαιρίας… για τον ιερό αγώνα ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Scanner NarcoticsUH-60

Πόσο υποκριτές είμαστε. Κοιμώμενοι όταν οι μεγάλοι κτυπούν παλαμάκια και εμείς χορεύουμε. Οι μεγάλοι κολοσσοί και τα δυνατά κράτη θα επτώχευαν εάν ξαφνικά χάνονταν τα ναρκωτικά και οι ασθένειες. Γιατί διαφορετικά πως θα μας χρυσοπουλούσαν τα «αντίδοτα»; Οι ίδιοι τα προωθούν για να έρθουν μετά να μας «σώσουν» με το αζημίωτο.

 Διογένης