Ναι…σε πεθυμήσαμε κύριε Χριστόφια

Το μεγαλείο του ανδρός, φαίνεται από το γνώθι σαυτόν. Αναφέρομαι βέβαια στη συνέντευξη που παραχώρησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο λαός, τον έχει πεθυμήσει, μας είπε!

Έχουν δίκαιο κύριε Χριστόφια! Τί να πρωτοθυμηθώ. Αρχίζοντας από την ανάληψη της προεδρίας σας και το πρώτο ταξίδι σας στην αποικιοκρατική Μεγάλη Βρετανία, για να υποβάλετε τα σέβη σας στον τότε Πρωθυπουργό, τον καλό σας φίλο, όπως λέγατε!

Σας πεθυμήσαμε για τις άριστες σχέσεις που είχατε με τους Τ/κ και τον τότε κατοχικό ηγέτη Ταλάτ. Θα πιούμε, είχατε πει, ένα καφέ και θα λύσουμε το κυπριακό!

Σας πεθυμήσαμε κύριε Χριστόφια γιατί εσείς και οι Υπουργοί σας μας διαβεβαιώσατε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν πρόκειται να επηρεάσει την Κύπρο!

Για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και την άγνοια σας περί του θέματος! Σας πεθυμήσαμε για τις άριστες σχέσεις που διατηρούσατε με τον τότε Κεντρικό τραπεζίτη, Αθανάσιο Ορφανίδη!

Τί να θυμηθώ; Όλα εκείνα τα επιδόματα που έδινε η δική σας κυβέρνηση και σε φτωχούς και σε εκατομμυριούχους; Είστε δίκαιος άνθρωπος!

Σας πεθυμήσαμε για τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Μαρί! Για την άγνοιά σας! Για τις γεωγραφικές σας γνώσεις! Για την τόσο μεγάλη ψυχραιμία σας, μπροστά στον ανθρώπινο πόνο!

Σας πεθυμήσαμε κύριε Χριστόφια. Για το κλάμα που ρίξατε όταν πατήσατε τα “άγια χώματα” της Μόσχας! Ούτε ο Μεντβέντεφ το άντεξε!

Θυμάμαι και την κίνηση σας να ανοίξετε πρεσβεία στην Κούβα…ξεχνιέται αυτό;

Όλα αυτά θυμήθηκα με αφορμή τη συνέντευξή σας στην “Σημερινή” και τελικά έχει δίκαιο ο καλός σας φίλος. “Πρόεδρε μου ελάλες μας το αλλά εν τζι επιστέφκαμε. Ότι έννα σε γυρεύκουμε”.Το ερώτημα όμως είναι ΓΙΑΤΙ;