Νέο χτύπημα του Αρχιεπισκόπου

Πολλές φορές η κοινή λογική δείχνει και τα επόμενα βήματα που μπορεί να κάνει κάποιος.

Ειδικά, στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου, τα βήματα αυτά είναι προβλέψιμα και έχουν να κάνουν με ένα πιθανό νέο “οικονομικό” χτύπημα.

Η πρόσφατη ανάληψη – απόσυρση, όπως θέλετε πείτε το, από την Αρχιεπισκοπή, ποσού 450.000 ευρώ, από γραμμάτιο της Παναγίας του Τράχωνα, δείχνει και τις προθέσεις της από τούδε και στο εξής.

Στην περίπτωση της Παναγίας του Τράχωνα ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, επικαλέστηκε πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας και περισυνέλλεξε όλα τα διαθέσιμα χρήματα, από τουλάχιστον δέκα εκκλησίες, για να το λύσει.

Το πρόβλημα όσο συνεχίζεται η οικονομική κρίση, όσο η εκκλησία δε μπορεί να κάνει κερδοφόρες επενδύσεις και όσο οι πιστοί δεν μπορούν να “καταθέτουν” στα παγκάρια θα υπάρχει και θα μεγαλώνει.

Η λύση, που μπορεί να φανταστεί κάποιος, είναι μόνο αυτή που δοκιμάστηκε, άντεξε στους κραδασμούς και πέτυχε. Νέο “κούρεμα ιερών” καταθέσεων.

Είναι μια κίνηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει νέες αντιδράσεις, αλλά η εκκλησία έχει τον τρόπο και ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να το διαχειριστεί.

Το θέμα είναι ποιες εκκλησίες έχουν σειρά και πόσο σθεναρά σκοπεύουν ν’ αντισταθούν.

Φήμη