Νέο σύστημα στη διεξαγωγή του Μουντομπάσκετ αποφάσισε η FIBA

Η FIBA παρουσίασε το νέο σύστημα διεξαγωγής του Μουντομπάσκετ σύμφωνα με το οποίο οι ομάδες θα καλούνται να παίξουν προκριματικούς αγώνες μεσούσης της σεζόν! Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη διοργάνωση της Κίνας το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ της Κίνας το 2019 και θα περιλαμβάνει αγώνες ακόμα και μέσα στη σεζόν, κάτι που θα επηρεάσει και τους συλλόγους. Κι αυτό γιατί κατά τις ημερομηνίες που θα διεξάγονται προκριματικοί αγώνες, οι σύλλογοι θα πρέπει να διακόπτουν τις υποχρεώσεις τους.

Συνολικά 80 ομάδες (32 από την Ευρώπη, και από 16 από Αμερική, Ασία και Αφρική) θα μπουν στο νέο σύστημα των προκριματικών. Θα χωρίζονται σε ομίλους των τεσσάρων ομάδων, από όπου μετά από διπλά παιχνίδια την πρόκριση για την επόμενη φάση θα παίρνουν οι τρεις καλύτερη. Στη δεύτερη φάση θα σχηματίζονται όμιλοι των έξι ομάδων, ενώ τα αποτελέσματα θα μεταφέρονται.

Μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερη φάσης, οι 12 καλύτερες ομάδες από την Ευρώπη, οι 7 καλύτερες από Αμερική, οι 7 καλύτερες από Ασία και οι 5 καλύτερες της Αφρικής θα παίρνουν την πρόκριση για τα τελικά, όπου θα προστίθεται και η διοργανώτρια χώρα.