Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ – Εννιά αστυνομικοί δέρνουν άγρια ανήλικο (βίντεο)

Καζάνι που βράζει είναι η περιοχή Στόκτον της Καλιφόρνια από το περιστατικό. Ένας μαύρος ανήλικος που περπατούσε αμέριμνα στο δρόμο, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από 9 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ανήλικος μόλις είχε κατέβει από το σχολικό λεωφορείο και περπατούσε για το σπίτι του. Τότε το πλήρωμα ενός περιπολικού, άρχισε να κινείται με το αυτοκίνητο πίσω από τον νεαρό και να τον κοροϊδεύει για το περπάτημα του. Περπατούσε με το χαρακτηριστικό τρόπο jaywalking.

Ο νεαρός (πάντα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες) γύρισε το κεφάλι του προς το περιπολικό που τον ακολουθούσε τους κοίταξε και στη συνέχεια συνέχισε επιδεικτικά να περπατάει με τον χαρακτηριστικό του τρόπο. Τότε το πλήρωμα πάτησε γκάζι, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και έκλεισε τον δρόμο του ανήλικου.

Ένας αστυνομικός βγήκε έξω, τράβηξε το γκλόμπ του και δίχως δεύτερη κουβέντα άρχισε να χτυπάει με μανία το παιδί. Ο άλλος αστυνομικός κάλεσε ενισχύσεις. Ήδη είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος που φώναζε και αποδοκίμαζε τους αστυνομικούς.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο τρόπος που χτυπάει τον ανήλικο, ο οποίος φωνάζει και ζητά βοήθεια. Οι πόνοι κάθε φορά που το γκλόμπ προσγειώνεται στο πρόσωπο και το κορμί του είναι αφόρητοι. Σε χρόνο μηδέν έφτασαν και άλλα περιπολικά και συνολικά 9 αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν τον ανήλικο.

Ο κόσμος είχε εξαγριωθεί, έβριζε και φώναζε: «Τι κάνετε είναι παιδί. Δεν σας έκανε τίποτε». Τελικά οι 9 αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον ανήλικο και να τον βάλουν μέσα στο περιπολικό.

Το βίντεο τράβηξε ένας γείτονας ο Edgar Advendano, στον οποίο κάποια στιγμή επιτέθηκαν 4 αστυνομικοί και του ζήτησαν επιτακτικά να μην τραβάει. Η αστυνομία από την πλευρά της ανεπίσημα σχολίασε το περιστατικό και τόνισε ότι το πλήρωμα «πέρασε τον νεαρό για ύποπτο μιας ληστείας που είχε γίνει πριν από λίγη ώρα στην περιοχή».