Νέα Υόρκη: Κινηματογραφική απόδραση από φυλακές υψίστης ασφάλειας (PHOTOS)

Δύο καταδικασμένοι δολοφόνοι, οι οποίοι θεωρούνται άκρως επικίνδυνοι, δραπέτευσαν από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ντανεμόρα της Νέας Υόρκης

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αμερικανικές Αρχές για τον εντοπισμό δύο καταδικασμένων δολοφόνων οι οποίοι απέδρασαν με εξαιρετικά ευφυές σχέδιο και κινηματογραφικό τρόπο από τις υψίστης ασφαλείας φυλακές Ντανεμόρα της Νέας Υόρκης οι οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.

Οι δύο άνδρες, ο 48χρονος Ρίτσαρντ Ματ και ο 34χρονος Ντέιβιντ Σουίτ, απέδρασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το πρωΐ οι φύλακες με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψαν ότι κάτω από τα σεντόνια των δύο δραστών υπήρχαν μόνο ρούχα και πάνω από αυτά ένα post-it χαρτάκι στο οποίο είχε σχεδιαστεί μία χαμογελαστή φατσούλα και τους ευχόταν με χιούμορ,«Καλημέρα»;

Οι δύο άνδρες, κρίνονται πολύ επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών.Ο Ρίτσαρντ Ματ εξέτιε ποινή για φόνο, απαγωγή και ληστεία αφού απήγαγε άντρα και τον χτύπησε μέχρι θανάτου το Δεκέμβριο του 1997. Έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Και ο Ντέιβιντ Σουίτ εξέτιε ισόβια χωρίς αναστολή μετά την καταδίκη του για τον φόνο πρώτου βαθμού του σερίφη Μπρόυν Κάουντ, τον Ιούλιο του 2002.

upl557450afd3f68

Μοιράζονταν τα διπλανά κελιά και οργάνωναν από καιρό την απόδρασή τους. Σύμφωνα με αξιωματούχο της φυλακής, αφού άνοιξαν τρύπα στο πίσω τοίχωμα, ακολούθησαν ένα πολύ στενό πέρασμα και στη συνέχεια με ηλεκτρικά εργαλεία άνοιξαν τρύπες σε μεταλλικούς τοίχους και μπήκαν σε ατμοσωλήνα και αφού σύρθηκαν μέσα σε υπόγειες σήραγγες κατάφεραν να βγουν στον δρόμο.

upl55745073cd781

Τουλάχιστον 200 άνδρες της Αστυνομίας με σκυλιά και συνοδεία ελικοπτέρων «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή και τα σύνορα, ενώ οι Αρχές έχουν απευθύνει έκκληση και στους πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

upl5574508d0b4b3

Thetoc.gr