Νέα τροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στο ΓΝΛ – Ανακρίνονται κλητήρας και νεκροτόμος

Ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγικής υπόθεσης που συγκλόνισε όλη την Κύπρο, του βρέφους που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στο νεκροτομείο φαίνεται να είναι το κλειδί στην  υπόθεση με το νεκρό βρέφος που βρέθηκε στο κάδο απορριμμάτων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το βίντεο του κλειστού κυκλώματος, δείχνει τον κλητήρα του Νοσοκομείου να εισέρχεται τρεις φορές στο δωμάτιο του ψυγείου μεταφέροντας τρεις σωρούς.

Στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας χρέη νεκροτόμου μετά τις 3 το απόγευμα, αναλαμβάνει ο κλητήρας. Σύμφωνα λοιπόν με την κατάθεση του κλητήρα και τις τρεις φορές που εισήλθε χθες μετά τις 3 το απόγευμα, στο δωμάτιο του ψυγείου το νεκρό βρέφος δεν βρισκόταν στη θέση του.

Ο εν λόγω κλητήρας που φαίνεται στο βίντεο υποβάλλεται αυτή τη στιγμή σε ανάκριση ούτως ώστε να διαφανεί αν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην συγκεκριμένη ενέργεια και αν οι ισχυρισμοί του επαληθεύονται.

Σε κατάθεσή  του ο νεκροτόμος που σχόλασε χθες στις 3 το μεσημέρι ισχυρίστηκε πως το βρέφος ήταν στη θέση που τοποθετήθηκε  στο ψυγείο μετά την νεκροτομή.

Η ανακριτές της υπόθεσης εξετάζουν τους ισχυρισμούς και των δύο και οι νέες εξελίξεις δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία το βρέφος γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική στις 30 Αυγούστου και στη συνέχεια διακομίσθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Μακάρειου Νοσοκομείου, αφού όπως διαπιστώθηκε αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Δύο ημέρες αργότερα απεβίωσε.

Είναι το δεύτερο παιδάκι που χάνει η οικογένεια λίγο μετά τη γέννηση του. Σύμφωνα με την αστυνομία μετά το θάνατο και του 2ου παιδιού της οικογένειας, η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου εισηγήθηκε τη διενέργεια νεκροτομής στη σωρό του βρέφους προκειμένου να ληφθούν δείγματα και να σταλούν για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, κάτι που ενδεχομένως να καταδείξουν και τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Παρών στη διαδικασία της νεκροτομής, εκ μέρους της οικογένειας ήταν διεθνούς φήμης παθολογοανατόμος από την Βρετανία.