Νέα τουρκική πρόκληση – Αποφεύχθηκε στο παρά 5 θερμό επεισόδιο

Η Αγκυρα συνεχίζει για Τρίτη μέρα τις προκλήσεις στο Αιγαίο, όσο και η διάρκεια της ΝΟΤΑΜ που έχει εκδοθεί για το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Odin Finder» και τις έρευνες που διεξάγει για πόντιση καλωδίου στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου.

Η αμφισβήτηση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με την Άγκυρα να παρενοχλεί το ερευνητικό πλοίο.

Συγκεκριμένα, όταν το Ιταλικό ερευνητικό «Odin Finder» εμφανίστηκε στην περιοχή, κοντά του έπλευσε η τουρκική κορβέτα «Bodrum», το παρενόχλησε και ζήτησε από το πλήρωμα να απομακρυνθεί από την περιοχή με το επιχείρημα ότι διεξάγει έρευνες πάνω από τουρκική υφαλοκρηπίδα!

Αμέσως ενεργοποιήθηκε συγκεκριμένο σχέδιο αντίδρασης από την Αθήνα και στην περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου έσπευσε η φρεγάτας «Σπέτσαι» ζητώντας και απαιτώντας την απομάκρυνση του Τουρκικού πολεμικού πλοίου.

Η τουρκική κορβέτα απομακρύνθηκε προσωρινά και μετά από λίγη ώρα επέστρεψε παραμένει στην περιοχή, σε απόσταση 5-6 μιλίων από το ιταλικό ερευνητικό πλοίο και την ελληνική φρεγάτα, συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό την πρόκληση.

Επισημαίνεται ότι για τις έρευνες που πραγματοποιεί το «Odin Finder» έχει εκδοθεί NAVTEX η οποία αναφέρει με σαφήνεια την περιοχή στην οποία το «Odin Finder» θα διεξάγει έρευνες από τις 13 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Κρατίνος