Νέα σχολική χρονιά με εκπτώσεις του Υπουργού παιδείας στην ΠΟΕΔ

Οι δάσκαλοι του Δημοτικού είθισται να πηγαίνουν στα σχολεία, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη και τα παιδιά την δεύτερη Δευτέρα του Σεπτέμβρη.

Φέτος όμως, σημειώθηκε το εξής παράδοξο. Επειδή η πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη ήταν Τρίτη, το Υπουργείο Παιδείας, για να μην ανοίξει νέο μέτωπο με την ιδιαίτερα σκληρή γι’ αυτό οργάνωση της ΠΟΕΔ, αποφάσισε να κάνει εκπτώσεις και λίγα ξεπουλήματα.

Δηλαδή, να κλείσει τα μάτια στην ετσιθελική μετάθεση της ημερομηνίας προσέλευσης των δασκάλων στα σχολεία κατά μία βδομάδα!

Κύριε Υπουργέ της Παιδείας, μπορεί να με διαψεύσεις (μην κάνεις το λάθος διότι θα επανέλθω με ακριβή στοιχεία) ίσως θα έπρεπε να δείξεις και λίγη πυγμή τώρα που είναι νωρίς;

Κύριε Υπουργέ όταν δεν συγκρουστείς δεν θα κερδίσεις και οι πολίτες δε μπορούν να βλέπουν τους δασκάλους να κάνουν ότι θέλουν, να μην ρωτούν κανέναν και εσύ με όλους τους λειτουργούς της παιδείας να κλείνετε τα μάτια.

Στο κάτω κάτω, αν τα παιδιά του γυμνασίου μπορούν μείνουν και λίγο μόνα τους στο σπίτι, τα παιδιά του δημοτικού δε μπορούν και η ταλαιπωρία των γονέων από αυτή την επιπλέον εβδομάδα που κερδίζουν οι δάσκαλοι είναι τεράστια.

Κύριε Υπουργέ μην κάνεις το λάθος να με διαψεύσεις διότι θα επανέλθω…

Κρατίνος