Η απολογία και η “συγνώμη” της γυναικολόγου στην 22χρονη μητέρα – Σε 5 υπερηχογραφήματα είχε υποβληθεί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διοικητική έρευνα του Υπουργείου Υγείας και η έρευνα από την Αστυνομία σε σχέση με την τραγική απώλεια του νεογνού στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στο πλαίσιο της οποίας θα διαφανεί κατά πόσο έχουν γίνει ανθρώπινα λάθη αλλά και για τις βασικές ελλείψεις εξοπλισμού και στελεχών στο Νοσοκομείο Πάφου.

Σημειώνεται ότι η 22χρονη είχε υποβληθεί σε πέντε υπερηχογραφήματα κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της στο Νοσοκομείου Πάφου, τα περισσότερα από τα οποία έγιναν στον σύγχρονο υπέρηχο.

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμποριδης ήταν ξεκάθαρος ως προς τις κατευθύνσεις που έδωσε, αφού όπως ανέφερε κύριο μέλημα του είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε πιθανότητα κουκουλώματος της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα επισκέφτηκε την κλινική εγκύων του νοσοκομείου Πάφου για πρώτη φορά όταν βρισκόταν ήδη στην 19η εβδομάδα κύησης, χάνοντας ουσιαστικά την ευκαιρία να υποβληθεί στον πρώτο προγεννητικό έλεγχο των εμβρύων που γίνεται πριν από την 19η εβδομάδα.

Ούτε ο δεύτερος έλεγχος έγινε, όμως, όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους στην Αστυνομία οι γυναικολόγοι του Νοσοκομείου Πάφου λόγο φόρτου εργασίας στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου παραπέμπονται οι έγκυες από την Πάφο, αφού στο νοσοκομείο της πόλης δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια ειδικευμένος ιατρός για τους προγεννητικούς αυτούς ελέγχους.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η νεαρή μητέρα ανέφερε σε κατάθεση της στην Αστυνομία ότι η συμβασιούχος γιατρός που την παρακολουθούσε, η σύμβαση της οποίας τερματίσθηκε από την περασμένη Δευτέρα, την επισκέφτηκε και απολογήθηκε για το λάθος.

Η γιατρός φέρεται να ανέφερε μάλιστα ότι μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα αφού και η δική της κόρη είχε παρόμοια απώλεια.

Η νεκροτομή που διενεργήθηκε κατέδειξε πως ο θάνατος του βρέφους είναι περιγεννητικός και αναμένονται οι ιστολογικές και αιματολογικές εξετάσεις.