Νέα λειτουργία στο Facebook λίγες ώρες μετά τον σεισμό στο Νεπάλ

Πρόκειται για τον «έλεγχο ασφαλείας» και όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι ένας απλός και άμεσος τρόπος για να ειδοποιεί σε παρόμοιες καταστάσεις ο καθένας τους συγγενείς και φίλους του ότι είναι καλά.

Στην προκειμένη περίπτωση, αν κάποιος χρήστης του Facebook έχει δηλώσει ως τόπο κατοικίας το Κατμαντού ή κάποια άλλη πόλη κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, λαμβάνει μια ειδοποίηση με την ερώτηση αν είναι ασφαλής. Απατώντας θετικά οι online φίλοι του ενημερώνονται σχετικά, μέσω μιας σελίδας που περιέχει πληροφορίες για το καταστροφικό γεγονός.

fb nepal

Επίσης, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αναφέρει -εφόσον προφανώς το γνωρίζει- ότι κάποιος φίλος του είναι ασφαλής, ώστε να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι.

«Αν είστε σε μια από τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, θα λάβετε μια ειδοποίηση που σας ρωτά εάν είστε ασφαλείς και αν θέλετε να ελέγξετε οποιοδήποτε από τους φίλους σας. Όταν συμβαίνουν καταστροφές, οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν αν οι αγαπημένοι τους είναι ασφαλείς. Στιγμές σαν και αυτές, το να συνδεθείς (σ.σ. με την έννοια του να επικοινωνήσεις) έχει πραγματικά σημασία. Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους έχουν εμπλακεί σε αυτήν την τραγωδία», έγραψε ο δημιουργός του Facebook.