Νέα έρευνα: Μία στις τέσσερις γυναίκες βλέπουν πορνό

Ολοένα και περισσότερες νέες γυναίκες επισκέπτονται ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα. Σχεδόν ένας στους τέσσερις χρήστες που κάνουν log in στα μεγαλύτερα σάιτ στον κόσμο είναι… γυναίκες, με τις κάτω των 35 ετών να αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών.

Ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην άνοδο των ποσοστών λέγεται ότι είναι η έκρηξη στη δημοτικότητα των smartphones, με τις νεαρές γυναίκες να προτιμούν να χρησιμοποιούν τις κινητές τους συσκευές για να έχουν πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με μια έρευνα της ιστοσελίδας Pornhub, που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, και η οποία βασίζεται στα στοιχεία κίνησης και την ανάλυση δεδομένων της ιστοσελίδας, το 60% των χρηστών της παρακολουθεί πορνογραφικό υλικό σε κινητά τηλέφωνα, ένα 7% σε ταμπλέτες και ένα 33% σε υπολογιστή.

Όπως αναφέρει η έρευνα, η δημοτικότητα των πορνό εκτινάχθηκε και μετά την επιτυχία της τριλογίας «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», που πούλησε πάνω από 125 εκατ. αντίτυπα σε όλον τον κόσμο.

Ακόμη, η ίδια έρευνα αναφέρει ότι η Δευτέρα είναι η πιο δημοφιλής ημέρα για την παρακολούθηση ταινιών ενηλίκων από τις γυναίκες, ενώ το Σάββατο η λιγότερο δημοφιλής.

Σε γενικές γραμμές, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας είναι άντρες και γυναίκες κάτω των 35 ετών, σε ποσοστό 60%, η διάρκεια παραμονής τους δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά και μπαίνουν συνήθως στο σάιτ μετά τις 11 το βράδυ.