Μ.Τσαβούσογλου: Στην πενταμερή διάσκεψη θα συζητηθούν θέματα όπως οι εγγυήσεις

Εάν και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες μπορεί να υπάρξει εντός του έτους μια μόνιμη λύση στο νησί, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι η χώρα του είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ και ευχήθηκε και η αποφασιστικότητα της ε/κ πλευράς να συνεχισθεί.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί μετά την κατ` ιδίαν συνάντηση και το γεύμα εργασίας των δύο αντιπροσωπειών ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται από τους δύο ηγέτες και τους διαπραγματευτές και στο τέλος του οδικού χάρτη, στην πενταμερή διάσκεψη που, όπως προδίκασε, θα γίνει, θα συζητηθούν θέματα όπως οι εγγυήσεις.

“Το να συζητούμε από τώρα αυτά και να τα φέρουμε στην επικαιρότητα δεν υπάρχει κανένα νόημα, κανένα όφελος”. Επειδή δεν ήρθε η ώρα για αυτά τα ζητήματα δεν θέλησε, είπε, να δώσει ξεκάθαρη απάντηση αλλά όταν έρθει η ώρα, “θα ανακοινώσουμε την στάση μας και τις θέσεις μας, αλλά τώρα θεωρώ ότι δεν υπάρχει όφελος να τα συζητάμε”.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ο κ. Τσαβούσογλου και το τουρκικό ΥΠΕΞ από την αρχή έχουν συμβάλει σοβαρά σε αυτή τη διαδικασία και ότι πλέον ήρθε ο καιρός για λύση το πιστεύουν και αυτοί από καρδιάς. Ήρθε πλέον η ώρα η κοινότητά μας να ζήσει στην Κύπρο με ισότητα και ασφάλεια και οι διαπραγματεύσεις στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση πρόσθεσε, ευχόμενος με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ολοκληρώσουν αυτή διαδικασία με ένα θετικό αποτέλεσμα και “οι νεότερες γενιές στην Κύπρο να έχουν ένα διαφορετικό μέλλον”.