Μόνο το Ράλι έχουμε…

Διερωτώμαι ποσό δύσκολο είναι σε όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους με τους παχυλούς μισθούς να φέρουν στην Κύπρο και άλλες τέτοιες οργανώσεις όπως το Ράλι Κύπρος;

Μιλάμε για μια σπουδαία διοργάνωση η οποία θα προβάλλεται ανα το παγκόσμιο και μαζί με αυτή και το νησί μας.

Το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2015 αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές του κυπριακού τουρισμού. Ο αγώνας θα προβάλλεται σε δεκάδες χώρες του πλανήτη με πέραν των 100 εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, οι διαδρομές στην Κύπρο αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους οδηγούς και τις ομάδες τους, δεδομένο που καθιστά τον αγώνα ακόμη πιο ελκυστικό για τους φίλους του ράλι.

Εκτιμήσεις στον ΚΟΤ αναφέρονται σε έσοδα της τάξης των 8 με 10 εκατ. ευρώ από την εισροή τουριστών, αλλά και συνεργείων κατά τις ημέρες διεξαγωγής του ράλι.

Παράλληλα, η προβολή που λαμβάνει η χώρα διεθνώς μέσω τηλεοπτικού δικτύων παγκόσμιας εμβέλειας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ.
Αλλά εμείς ακόμα βαριόμαστε να φέρουμε στην Κύπρο και άλλες τέτοιες διοργανώσει.

Βέβαια θα μου πεις θέλεις και τις κατάλληλες υποδομές, διότι πως να φέρεις αγώνες στίβου, θέλεις και γήπεδα, ή πως να φέρεις αγώνες πολεμικών τεχνών όταν την ίδια σου την εθνική ομάδα την προπονείς στο Ελευθέρια, μέσα σε αποπνιχτικό περιβάλλον και ατμόσφαιρα που βρωμά.

Τόσα χρόνια σε λάθος αναπτυξιακά έργα επενδύαμε δυσανάλογα, πάντα ο αθλητισμός ήταν ο φτωχός συγγενής. Χωρίς γήπεδα όμως, δεν βγάζεις αθλητές και χωρίς αθλητές δεν παίρνεις μετάλλια.

Δίκτυς ο Κνώσσιος