Μόνη ελπίδα ο τουρισμός! Απρόσκοπτη η ανάληψη χρημάτων από κατόχους κυπριακών ή άλλων χωρών πιστωτικών καρτών

Χωρίς προβλήματα ή οικονομικούς περιορισμούς μπορούν να επισκεφτούν την Ελλάδα για διακοπές οι Κύπριοι, αφού τα μέτρα και το όριο αναλήψεων που εφαρμόζονται στη χώρα δεν επηρεάζουν πολίτες άλλων χωρών.

Τόσοι οι Κύπριοι όσο και ξένοι τουρίστες ή ακόμη μόνιμοι κάτοικοι στην Ελλάδα οι οποίοι κατέχουν κυπριακές πιστωτικές κάρτες ή άλλων χωρών, δεν επηρεάζονται από το  όριο αναλήψεων . Μπορούν δηλαδή να αποσύρουν από τα ATM όσα χρήματα θέλουν

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα ή θα την επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες και έχουν στην κατοχή τους ξένες πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να βγάλουν όσα χρήματα θέλουν, ανάλογα με το όριο της τράπεζας τους.

Κάτι που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το capital controls των 60 ευρώ για τους κατόχους καρτών μη ελληνικών τραπεζών.

Μάλιστα τα ξημερώματα της Δευτέρας  η ελληνική κυβέρνηση με non paper επισήμανε για τους τουρίστες τα ακόλουθα: Ενημερώνονται όσοι επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα ότι τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στη χώρα τους.