Μυστήριο προκαλεί η τρίτη δωρεά ανώνυμου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου – Το συνολικό ποσό που έχει δώσει ο δωρητής αγγίζει τις 575 χιλιάδες

Το μυστήριο του δωρητή, που στηρίζει οικονομικά το Πανεπιστήμιο Κύπρου, για τρίτη συνεχή χρονιά, παραμένει μυστήριο και προκαλεί σε άλλους θαυμασμός και σε άλλους απορία.

Ο άγνωστος Χ ξανακτύπησε και φέτος, με νέα δωρεά προς το Πανεπιστήμιο, ύψους 175 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει πως ο δωρητής  προτιμάει και φέτος να διατηρήσει την ανωνυμία του, για προσωπικούς λόγους, που ο ίδιος επικαλείται.

Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει παραχωρήσει προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου χρηματική δωρεά συνολικού ύψους 575 χιλιάδων ευρώ. Ο ίδιος δωρητής είχε προσφέρει προς το Πανεπιστήμιο το χρηματικό ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ τόσο τον Οκτώβριο του 2014, όσο και τον Οκτώβριο του 2013.

Είναι απορία άξιον, γιατί το συγκεκριμένο άτομο, προτιμά να παραμένει στην αφάνεια και να διατηρεί την ανωνυμία του.

Δεν θα έπρεπε αυτοί που τρέφουν θαυμασμό προς το άγνωστο πρόσωπο, να ξέρουν και ποιον θαυμάζουν; Να έχουν έστω μια εικόνα να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Η προειδοποιητική αυτή ρήση ενός Τρώα για το Δούρειο Ίππο μου φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στη συγκεκριμένη δωρεά.

Τρία χρόνια ανωνυμίας είναι πολλά. Διερωτώμαι πόσα χρόνια θα κρατήσει ακόμα το μυστήριο.

Η ιστορία αυτή μου θύμισε τα χιλιάδες ονοματεπώνυμα φορολογουμένων στην Ελλάδα, που είχαν δηλώσει στην Εφορία τα προηγούμενα χρόνια μεγάλα ποσά δωρεών σε ναούς, μοναστήρια και ενορίες και τελικά οι δωρεές αυτές αποδείχτηκαν εικονικές και “μαϊμού”.

Λέτε και στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Κύπρου να ισχύει κάτι τέτοιο; Μπα..δεν νομίζω, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, το Υπουργείο Οικονομικών με τα προσόντα που έχει θα το οσφριζόταν εκατό τοις εκατό.

Πάντως, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, κρατάει  το όνομα του δωρητή ως εφτασφράγιστο μυστικό και το μόνο που αποκαλύπτει στην ανακοίνωσή του είναι πως πρόκειται για γένος θηλυκού.

Ποιος ξέρει… μπορεί μέχρι του χρόνου να μας αποκαλύψουν και το όνομα, αν υπάρξει βέβαια και 4η δωρεά.

Φήμη