Μυρίζει σκάνδαλο στον ΚΟΤ με κονδύλια της Ε.Ε

Έρευνα του Εσωτερικού Ελεγκτή του ΚΟΤ «καίει» λειτουργούς του Οργανισμού σχετικά με την παράτυπη επιχορήγηση τξενοδοχείου με €857.463 που προέρχεται κατά 75% από κοινοτικούς πόρους και 25% από το κράτος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα  “Φιλελεύθερος ” ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που πήρε παράτυπα τη χορηγία, δεν θα επιστρέψει τα χρήματα επειδή τα όσα συνέβησαν αποδόθηκαν σε… λάθος του ΚΟΤ, αν και οι αρμόδιοι είχαν προειδοποιηθεί ότι βάδιζαν σε λάθος δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όταν οι Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έλαβαν γνώση του τι συνέβαινε, εξέτασαν ακόμη το ενδεχόμενο να περικόψουν όχι μόνο τη χορηγία που αφορούσε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αλλά και τη χορηγία άλλων έργων της περιόδου 2007-2013 αλλά τελικά επέβαλαν την απένταξη μόνο του συγκεκριμένου έργου από τα συχρηματοδοτούμενα.

Ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης, σχολιάζοντας πληροφορίες, ότι κάποιοι στον ΚΟΤ καταβάλλουν προσπάθειες να πέσει το θέμα στα μαλακά, ανέφερε πως παρακολουθεί το θέμα και έδωσε οδηγίες όπως η σχετική έρευνα που διεξήγαγε ο εσωτερικός ελεγκτής του Οργανισμού τεθεί ενώπιον του, κάτι που έγινε ήδη. Μετά τη μελέτη του πορίσματος αναμένεται να αποφασιστεί αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα.